La Generalitat obre la porta a ampliar els 100.000 euros que ja posa a la Patum

Aquest matí la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i l'alcalde, Ivan Sánchez, han signat un conveni que no fixa una aportació econòmica concreta per anar-la modulant, tot i que Garriga ha deixat clar que la idea és que mai baixi dels 100.000 euros i que en tot cas creixi amb els anys

L'alcalde, Ivan Sànchez, i la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, signant el conveni de col·laboració econòmica amb la Patum, el 2022. M.C.

Avui la Patum encara el seu últim dia. Fa poques hores que ha acabat la Patum de Lluïment, que ha tingut una convidada especial al balcó: la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, que ha aprofitat la festa per signar un compromís de col·laboració amb la ciutat per finançar la Patum a partir d’ara.

La Generalitat ja ha destinat 100.000 euros a la Patum, una quantitat molt superior a la que fins ara concedia a la festa i que algun any rondava, a molt estirar, els 30.000 euros. La consellera Garriga ha explicat que l’acord signat no fixa una quantitat concreta de diners per cada any, precisament perquè es pugui anar modulant. Segons ha dit, els 100.000 euros d’aquesta edició han de ser una base que s’ha de mantenir i, si cal, ampliar.

Les aportacions econòmiques de la Generalitat aniran encaminades a finançar part dels cinc dies de Corpus, però també a conservar i restaurar la comparseria. Garriga ha recordat que el Govern busca arribar al 2% d’inversió cap a la cultura i això ha de fer que, amb els anys, es vagin ampliant la majoria de partides actuals. Entre elles, ha dit, hi ha la Patum.

Una careta de ple per a la consellera

L’alcalde, Ivan Sánchez, ha assegurat que “avui és un dia molt important per a la ciutat” i ha agafat la paraula a la consellera per tal que la inversió de 100.000 euros no caigui i, en tot cas, vagi augmentant. L’Ajuntament ha regalat una careta de ple a la consellera just després de signar el conveni. També s’han donat obsequis patumaires a Adelaida Moya, directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, i a Francesc Serra, cap dels Serveis Territorials a la Catalunya Central del Departament de Cultura.

X