Patum sense accidents de trànsit

Els Mossos d’Esquadra finalitzen el dispositiu de La Patum de Berga sense accidents de trànsit i amb dos detinguts

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Berga, amb el suport de l’Àrea Regional de Trànsit, l’Àrea Regional de Recursos Operatius, la Sala Regional de Comandament, la Unitat Regional de Policia Administrativa, la Unitat de Drons i la Policia Local de Berga van dur a terme del 15 al 19 de juny un dispositiu de seguretat, amb motiu de les festes de la Patum a la localitat de Berga.

L’objectiu del dispositiu era prevenir i garantir la seguretat ciutadana, l’ordre públic i la seguretat a les carreteres, a més de denunciar les infraccions de trànsit, com el consum de begudes alcohòliques i substàncies estupefaents. En un comunicat, els Mossos destaquen que enguany la Patum es va desenvolupar de forma tranquil·la i sense incidents greus.

Pel que fa al trànsit, durant aquests cinc dies de dispositiu no es va registrar cap accident. Es van realitzar controls de drogo-alcoholèmia cada dia, en els quals es van efectuar 3.043 lectures. El resultat va ser de 67 denúncies per alcoholèmies administratives, 1 conductor denunciat penalment per conduir amb una taxa d’alcoholèmia penal, 1 per negar-se a sotmetre’s a les proves d’alcoholèmia, i 4 positius administratius per consum de drogues.

D’altra banda, els Mossos van aixecar 28 denúncies administratives per la Llei 4/2015 de Protecció de la Seguretat Ciutadana. D’aquestes, 17 van ser per tinença de substàncies estupefaents, 3 per tinença d’armes prohibides, 5 per falta de respecte, 1 acte de comís temporal d’estris perillosos i 2 per desobediència.

Finalment, pel que fa a les detencions, es van fer dos detinguts per atemptat contra els agents de l’autoritat.

X