L’últim salt de plens del 2022, des de dins

En el vídeo, es pot veure els preparatius del salt, el salt i uns colpidors minuts posteriors on es veu el cap de colla, visiblement emocionat, repetint: "No n'hem parat ni un"

El Gerard Esteban va fer d’acompanyant d’un ple en l’últim salt de la Patum 2022 i va aprofitar-ho per gravar el salt, els moments abans de sortir a la plaça i els moments posteriors a haver bregat amb el foc. El vídeo recull de ben a prop les emocions del moment: des dels nervis previs fins a l’eufòria posterior, passant per la bogeria de la plaça.

Un dels moments de l’audiovisual és la sortida de la plaça, quan el ple que acompanya el Gerard -un vestidor- es troba el cap de colla, Joan Sala, que, visiblement emocionat, repeteix: “No n’hem parat ni un”. I així va ser: la Patum 2022 ha pogut fer els quatre salts de plens de principi a fi, sense haver-ne d’aturar cap, malgrat que en tots ells la plaça va quedar atapeïda de patumaires.

I quina és la clau de l’èxit? El mateix Joan Sala va explicar a l’Aquí Berguedà minuts després de l’últim salt que n’hi ha més d’un: “Hem espaiat tempos a l’hora de vestir i no sortim tan d’hora. Després, també tanquem espais de plaça quan està molt saturat. I finalment, en alguns punts de la plaça hem decidit que no hi hagi gent i això fa que al centre hi ha més foc i ja hem dit més d’una vegada que, com més foc hi ha a la plaça, millor se circula”.

El vídeo des de dins del salt:

X