El Consell rep Toni Fuidias i li regala una careta de ple després de guanyar la Champions amb el Madrid

El president del Consell, Josep Lara, i el conseller d'Esports, Abel Garcia, l'han rebut a la seu del Consell, setmanes després que Fuidias guanyés la Champions de futbol amb el Madrid

Rebuda amb tots els honors al Consell Comarcal del Berguedà per al porter de Berga Toni Fuidias, que fa unes setmanes va guanyar la Champions League de futbol amb el Reial Madrid. Aquesta tarda el president del Consell, Josep Lara, i el conseller d’Esports, Abel Garcia, han rebut al futbolista a la seu de l’ens, l’han felicitat per la consecució del màxim títol a nivell europeu i li han fet entrega d’un trofeu i una careta de ple.

Durant l’entrega de la careta, el conseller Garcia ha explicat al futbolista que “això és patrimoni de la comarca, com tu”. De fet, el mateix conseller ha admès que l’orgull que sent és doble: com a berguedà i com a madridista. I ha recordat que fa tot just un any Fuidias ja va ser rebut al Consell Comarcal per haver guanyat la Youth League, la Champions juvenil, també amb el Reial Madrid. “Ara només falta l’Eurocopa i el Mundial“, ha dit el conseller Garcia, llançant el repte de la selecció al porter de Berga.

Per la seva banda, Toni Fuidias ha reconegut que “guanyar la Champions és un somni fet realitat. I ha recordat que “l’any 2020, aquí, vam fer broma sobre si seria possible tornar aviat i aquí estem, tot i que era molt complicat”. Sobre el repte de l’Eurocopa i el Mundial, Fuidias ha respost que “tant de bo”.

El porter de Berga es va formar a les categories inferiors del Club Esportiu Berga, el Centre d’Esports Manresa i el Gimnàstic de Manresa, abans de fer el salt a la cantera del Reial Madrid quan tenia només 12 anys.

Un caça-talents de l’entitat madridista li va proposar de jugar el Torneig Internacional Aleví d’Arosa i el Torneig Aleví de Canal+. Ho va fer i el Madrid se’l va quedar. Des d’aleshores, categoria rere categoria ha anat consolidant-se com una de les perles de la fàbrica blanca i aquesta temporada ha estat l’habitual tercer porter del primer equip, per darrere del belga Thibaut Courtois i l’ucraïnès Andriy Lunin. I així, fins a la final de la Champions que els blancs van guanyar, el 28 de maig, contra el Liverpool.

X