L’Ajuntament de Borredà compra Can Font, la casa més característica del nucli urbà

L'Ajuntament l'ha comprat amb la idea de salvar-lo i destinar la planta baixa a equipaments i serveis i les altres dues, a habitatges

L’Ajuntament de Borredà ha comprat per 130.000 euros l’edifici de Can Font, també conegut com a Cal Royo, el nom dels últims propietaris. És la casa més característica del nucli urbà del poble, un antic hostal construït al segle XIV que servia com a lloc d’abeuratge i descans per a persones i animals.

La casa, de grans dimensions, consta de planta baixa i dos pisos més, amb un pou exterior que conserva tota la seva estructura original i que dona a una galeria que antigament servia com a assecador. La planta baixa disposa d’un antic forn de pa, així com antigues dependències de botiga, consultori mèdic i llar d’infants. El cas és que l’edifici feia anys que estava abandonat.

Ara l’Ajuntament l’ha comprat amb la idea de salvar-lo. La intenció és destinar la planta baixa a equipaments i serveis municipals i les dues plantes superiors, a habitatges.

Els 130.000 euros de la compra es finançaran amb un crèdit de Caixa de Cooperació de la Diputació, a tornar en deu anys, a 0% d’interès. A banda, l’Ajuntament té previst demanar subvencions a diverses institucions per finançar la seva rehabilitació i adequació a les funcions previstes. Per això, tan bon punt es disposi de les escriptures, es procedirà a redactar el projecte executiu.

X