Berga i la Generalitat estrenyen vincles per convertir els jutjats vells en la seu de l’Exploratori

L'alcalde, Ivan Sánchez, ha ensenyat l'espai a la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, en una passejada institucional pel centre de la ciutat, aquest divendres. Vilagrà s'ha compromès a estudiar les vies per destinar-hi ajuts

Primer contacte entre l’Ajuntament de Berga i la Generalitat per convertir l’edifici dels jutjats vells, al carrer Gran Via, en un pol de coneixement. El govern municipal té entre cella i cella transformar l’espai -actualment en desús- en la seu de l’Exploratori de Recursos de la Natura, i aquest matí l’alcalde, Ivan Sánchez, ho ha explicat a la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, al final d’una visita institucional a la ciutat.

A la sortida dels jutjats, Sánchez ha relatat als mitjans de comunicació que s’imagina uns jutjats vells que facin de “casa” a l’Exploratori, però també que acullin l’Àmbit de Recerques del Berguedà i, fins i tot, que disposin d’espais de treball per als berguedans que cursen estudis a distància: “Estudiant a distància perds el contacte humà que sí que tens a les aules universitàries, a les facultats… I ens agradaria crear aquest espai entre aquests universitaris, fent una mena de coworking, però adaptat a l’estudi universitari”.

De moment, però, no hi ha projecte. L’Ajuntament ha ensenyat l’espai a la consellera de Presidència i totes dues administracions s’han emplaçat a revisar el conveni vigent des del 2015, a través del qual la Generalitat va cedir l’edifici a l’Ajuntament perquè en fes ús. Vilagrà ha dit als mitjans que el projecte és encara “molt embrionari”, però s’ha compromès a estudiar la manera de connectar-hi ajuts, treballant amb l’Ajuntament els usos que es poden donar a l’equipament.

L’edifici del carrer del Balç i la reurbanització de la plaça de les Cols

Durant la passejada per la ciutat, l’alcalde de Berga també ha ensenyat a la consellera de Presidència l’edifici del carrer del Balç, que el govern municipal vol rehabilitar per crear-hi cinc pisos per a la borsa de lloguer social. També s’ha explicat els plans que hi ha per reurbanitzar la plaça de les Cols, un projecte que la CUP portava al programa electoral però que va encaminat a quedar en una carpeta fins al mandat que ve.

X