El PSC retreu al Govern “excuses i enganys” sobre la C-16 fins al Túnel del Cadí i demana explicacions

Els socialistes han entrat tres preguntes a la Mesa del Parlament interessant-se pels motius pels quals no s'ha adjudicat cap tram de les obres i també demanant per les previsions del Govern

Contundent comunicat del PSC en relació al desdoblament de la C-16 entre Berga i el Túnel del Cadí. Els socialistes asseguren que estan “cansats de les excuses i els enganys del Govern” i alerten que els col·lapses a la via continuen sent recurrents cada cap de setmana, tant en sentit nord (els divendres i els dissabtes) com de baixada (els diumenges).

Per tot plegat, el grup del PSC al Parlament ha demanat explicacions formals al Govern. Han entrat tres preguntes a la Mesa del Parlament per saber “quina és la situació real del projecte executiu del desdoblament”, “quins són els motius pels quals no s’ha dut a terme l’adjudicació del primer tram entre Berga i Cercs” i “quines són les previsions d’adjudicació del tram entre Cercs i el Túnel del Cadí”.

En un comunicat, el PSC diu que no vol “més falses promeses, ni enganys” perquè “la situació és molt greu”. Alerten que els col·lapses són “habituals en tots els caps de setmana i en festes” i suposen “tensions i nervis, amb perilosos avançaments a la mateixa carretera, o buscant dreceres que posen en perill les travesseres urbanes de Cal Rosal, Berga o Guardiola”. I, en algun cas, fins i tot, camins rurals de La Nou o Sant Jaume de Frontanyà, entre altres.

Però el que més enfurisma els socialistes és el silenci del Govern. “No veiem cap reacció per sortir i donar explicacions” i per això exigeixen “respostes ràpides i clares”, així com “actuacions immediates per resoldre una de les situacions més greus i problemàtiques de la comarca i les veïnes”.