El govern de Berga enderrocarà l’edifici de Finques Ciutat entre finals de 2022 i principis del 2023

La CUP i ERC tenen previst convocar la unió de botiguers i Junts per Berga -com a grup amb qui va pactar l'enderrocament als pressupostos- per consensuar com es reurbanitzarà l'espai, quan no hi hagi l'edifici actual

L’enderrocament de l’edifici de Finques Ciutat, al carrer major de Berga, podria ser una realitat en el pròxim trimestre. És un dels acords que l’executiu té amb la unió de botiguers per aquests pressupostos i també una de les claus que fa un any va fer possible el ‘sí’ de Junts per Berga al pressupost municipal del 2022.

Precisament per aquest últim fet, al ple de la setmana passada Ramon Caballé va aprofitar l’apartat de precs i preguntes per demanar en quin punt estava l’execució de l’enderroc pactat. El regidor d’Urbanisme, Aleix Serra, va respondre que el projecte està aprovat i que els convocaria en els pròxims dies per fer “un petit debat sobre la reurbanització de la zona”. En aquest sentit, Serra va matisar que “l’espai és molt petit, però cal pensar com l’adequarem un cop no hi hagi l’edifici”. De fet, que l’espai sigui tan petit fa pensar al govern que no caldrà desembutxacar gaire diners addicionals per reurbanitzar-lo.

L’endemà, divendres, l’alcalde, Ivan Sánchez, va aportar més detalls sobre la carpeta, aprofitant la visita de la consellera de Presidència, Laura Vilagrà. Sánchez va dir que aquesta mateixa setmana el govern té previst reunir-se amb la unió de botiguers i amb Junts per Berga per debatre sobre el futur de l’espai on ara mateix hi ha l’edifici. L’alcalde, a més, va apuntar que la idea es treure la licitació en les pròximes setmanes per tal que entre finals d’any i principis del 2023 l’enderrocament s’executi.

En la contrarèplica, Ramon Caballé, de Junts per Berga, va avançar que, atès que el govern està treballant en el compliment dels punts pactats fa un any, aquesta tardor el principal grup opositor es torna a oferir al govern per consensuar els comptes per a l’any vinent.