Les eleccions del 2023 a Berga tindran, com a mínim, una llista desmarcada dels partits polítics

Es diu Berga Grup Independent, deixa clar que volen presentar-se a les eleccions a Berga i a les xarxes socials comencen a associar-se noms al projecte

Les eleccions municipals del 2023 tornaran a tenir una candidatura desmarcada dels partits polítics tradicionals. Es dirà Berga Grup Independent, ja s’ha presentat als mitjans de comunicació a través d’una nota de premsa i també se’n comencen a veure pistes a les xarxes socials. En la nota als mitjans, el grup es presenta com “una iniciativa sorgida del neguit d’un conjunt de persones que té ganes de treballar per Berga millorant la qualitat de vida dels seus habitants i fent que el municipi sigui un lloc millor on viure”.

La nova agrupació d’electors deixa clar en el comunicat que el seu objectiu és presentar-se a les eleccions del maig del 2023 a Berga. A més, es defineixen com un grup amb “una visió molt àmplia”. A banda, recalquen que no depenen de cap partit polític i, això, els permet “definir una línia de treball que s’adapti a les necessitats i les demandes actuals de la població”.

Amb seu al carrer major

El grup busca adeptes. Els integrants es troben cada dilluns, a les 8 del vespre, al número 19 del carrer major. De fet, fa unes setmanes, al balcó d’aquest edifici ja hi van penjar una pancarta de grans dimensions que anunciava que “estaven treballant per Berga”. Aleshores, però, el cartell no donava detalls de qui hi havia darrere, tot i que s’intuïa que era una força desmarcada dels partits.

Berga Grup Independent assegura que les trobades setmanals que fan cada dilluns són obertes a tothom: “Qui vulgui presentar les idees i propostes de millora o qui vulgui sumar-se a la iniciativa”. A banda, també han obert un correu electrònic, hola@bergagrupindependent.com, per recollir propostes. Tot -diuen-, “perquè Berga lideri la comarca i sigui una capital activa, viva, neta i plena d’oportunitats”.

Judit Vinyes, el primer nom que s’hi associa públicament

El comunicat de l’agrupació no avança cap dels noms que configuraran la llista o que hi ha darrere del grup motor que ha començat a preparar el camí cap a les urnes. Això sí, en paral·lel al comunicat de premsa, l’empresària Judit Vinyes ha anunciat al seu compte de Twitter el naixement del grup i la seva vinculació amb el projecte.

En la piulada, Vinyes hi inclou el logo de l’agrupació i també etiqueta algunes de les persones que, amb ella, han començat a cuinar el projecte. Són Lluís Minoves, Anna Enjuanes, Ramon Miquel Safont, Pere Fernández i Miquel Amado.

Més detalls -diuen-, “aviat”.