Creen l’espectacle musical ‘El batec del Tabal’, el relat d’un avi de Berga que troba a faltar la Patum

Les entrades surten a la venda aquest divendres, 14 d'octubre, per un espectacle que s'estrenarà en tres funcions al convent de Sant Francesc el primer dissabte de novembre, dia 5

Aquest divendres surten a la venda les entrades per a l’espectacle ‘El batec del Tabal’, que la Melanzana Ensemble i Xavier Gonzàlez-Costa portaran al convent de Sant Francesc dissabte, 5 de novembre, en una estrena triple: a les 17, a les 19 i a les 21.30 h. Les primeres entrades es podran comprar AQUÍ a partir de les 12 del migdia d’aquest divendres. Les entrades costaran 5 euros per als infants menors de 12 anys, mentre que per a les persones de 12 anys o més tindran un preu de 10 euros.

‘El batec del Tabal’ és una de les propostes programades per commemorar el 17è aniversari de la Patum com a obra mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO.

Una rondalla narrada per un avi

L’espectacle, produït per l’Ajuntament, és una passejada musical per La Patum. Una proposta familiar que segueix el fil d’una rondalla narrada per un avi enyorat de Berga, la seva terra, on va néixer i créixer, i on no torna des de fa anys. Es tracta d’una proposta que es recrea en el sentiment, tant pel que fa al text com a la música, i que s’estrenarà en un entorn immillorable: entre les comparses autèntiques de la Patum, a Sant Francesc.

Les diferents peces musicals han estat arranjades per conservar les melodies tradicionals de la festa, adaptant-les a la instrumentació i l’estil barroc de La Melanzana Ensemble, amb una composició final de Roger Belmonte Viladomat que posa música al poema de Xavier Gonzàlez-Costa que dona títol al conjunt de l’obra.  

Precisament Xavier Gonzàlez-Costa ha estat l’encarregat de la dramatúrgia, el text i la direcció artística de l’espectacle, que compta amb els arranjaments i composició musical de La Melanzana Ensemble i Roger Belmonte Viladomat. La interpretació musical de l’espectacle anirà a càrrec de Marta Atcher Soler (violí), Mònica Roca Lladó (violí), Adrià Trulls Freixa (viola), Arnau Rovira Bascompte (violoncel), Carles Blanch Guzman (guitarra barroca i guitarró), Queralt Aymerich Torner (soprano, besàvia i neta) i Xavier Gonzàlez-Costa (narrador i avi).