El berguedà Josep Vidal assumeix la coordinació de l’assignatura de Medicina Familiar de la UVic-UCC

Amb l'estrena del 6è curs del grau de Medicina, s'incrementa la presència de professionals d'atenció primària de l'ICS a les aules i Vidal hi té un rol destacat

El cap de Recerca de l'ICS, Josep Vidal, amb la metgessa de família i docent Anna Ruiz. ICS CAT CENTRAL

El cap de la Unitat de Recerca i Innovació de l’ICS Catalunya Central, Josep Vidal, és el coordinador de l’assignatura de medicina familiar de 6è curs del grau de Medicina de la UVic-UCC, que s’ha posat en marxa aquest any. Vidal, que ja donava classes en aquesta universitat, ha assumit ara la coordinació de l’assignatura ‘Integració. Abordatge Biològic, Psicologia, Social i Cultural‘ que s’imparteix a últim curs.

La Facultat de Medicina ha incorporat a la seva plantilla docent especialistes en medicina familiar i pediatres que treballen a l’atenció primària amb l’objectiu d’oferir a l’alumnat coneixements i habilitats d’un professional de la medicina generalista. A més de Vidal, altres professionals d’atenció primària de l’ICS a la Catalunya Central són actualment professors de la Facultat de Medicina, com Xavier Costa, Anna Ruiz, Manuel Quesada, Joan Cartanyà i Sílvia Burgaya. També hi ha una llarga llista de personal de l’ICS, tant de medicina familiar com de pediatria, que són col·laboradors docents i un grup de col·laboradors de pràctiques format per, Laia Cabanas, Cristina Muñoz, Joan Armengol, Àngels Casaldàliga, Carme Olleta, Alba Cuberas i Anna Escalé.

Segons Vidal, “per al sistema sanitari és vital tenir una atenció primària forta i, per això, cal que els i les futures professionals la coneguin bé, tant si decideixen que sigui la seva especialitat futura com si no. També és molt important que els diferents proveïdors d’atenció primària del territori, encapçalats per l’Institut Català de la Salut, hagi apostat de manera decidida per donar facilitat als seus professionals perquè puguin fer classes a la facultat i acollir estudiants en pràctiques”. La presència de professionals de l’ICS a la Facultat de Medicina també ha d’ajudar a despertar l’interès per l’especialitat de medicina familiar i comunitària, que és l’única que ofereix des d’una mirada humanística una atenció integral al pacient al llarg de tota la seva vida.

X