La berguedana Judit Pujols fa història i guanya el mundial de futbol

Només s'ha perdut 7 minuts en tot el mundial, s'ha convertit en propietària del lateral esquerre (fins i tot marcant un gol en fase de grups) i ha acabat alçant la copa del món sub-17

Montmajor té una campiona del món. Judit Pujols ha aprofitat el pont de Tots Sants per guanyar, ni més ni menys, que el mundial sub-17 amb la selecció espanyola de futbol. Pujols ha estat una de les fixes en els esquemes de la seleccionadora, Montse Tomé, durant tota la competició i, fins i tot, va marcar un gol en el segon partit de la fase de grups, davant la selecció de Mèxic. Més que consolidada al lateral esquerre del combinat espanyol, la jugadora del Berguedà s’ha consagrat també com un dels grans noms de la seva generació.

La selecció espanyola partia com una de les favorites per endur-se el mundial, però ha hagut de suar de valent per aconseguir-ho. Prova d’això és que tots els partits que ha guanyat, se’ls ha endut per només un gol. La fase de grups va començar amb una victòria per la mínima davant Colòmbia i amb Pujols disputant els 90 minuts. A la segona jornada, el combinat va encaixar l’única derrota del mundial, davant Mèxic, 2 a 1 i amb Pujols com a autora de la diana. Això posava l’equip de Montse Tomé en una situació delicada de cara a l’última jornada: calia guanyar a la Xina per passar de ronda i ho va fer, per 0 a 1.

Ara bé, la derrota contra Mèxic va impedir Espanya passar com a primera de grup i la va enquadrar a quarts de final contra el Japó, que venia de fer una fase de grups impol·luta, amb ple de victòries, 10 gols a favor i zero en contra. Doncs bé, un doblet de Vicky López a les acaballes del partit va capgirar l’1 a 0 que havien aconseguit les japoneses i va donar el bitllet per a les semifinals a Pujols i les seves companyes.

A semifinals, un altre gol agònic en temps afegit va servir a la selecció espanyola per eliminar Alemanya, una altra de les intractables a la fase de grups. I a la final, el combinat espanyol va tornar-se a enfrontar a Colòmbia, la primera selecció amb qui va creuar-se a la fase de grups, i va repetir el resultat de l’últim precedent: 0 a 1, amb un altre gol a les acaballes del partit.

X