El personal de neteja viària de Berga accepta la treva i aparca la vaga fins a finals d’any

El regidor d'Hisenda, Marià Miró, ha emès un compromís per escrit als treballadors que la situació quedarà resolta abans d'any nou i el comitè ha decidit donar un vot de confiança al govern

No hi haurà vaga del personal de neteja viària… De moment. El comitè d’empresa Tractaments Ecològics S.A. ha decidit aparcar l’aturada fins a finals d’any a proposta del govern municipal. Segons ha pogut confirmar l’Aquí Berguedà, el regidor d’Hisenda, Marià Miró, ha emès un escrit on es compromet a pagar el deute que acumula amb l’empresa des que es van haver de començar a cobrar factures a preus del 2015 i, a partir d’aleshores, a pagar les quantitats que corresponen a la realitat actual.

Fonts del comitè han confirmat que s’ha acceptat la treva, de manera que la vaga que preveien iniciar aquest mateix cap de setmana ha quedat aparcada. El comitè donarà aquests dos mesos de marge a l’Ajuntament perquè resolgui l’embolic, però adverteixen que, si el govern no compleix, no els tremolarà la mà a l’hora de convocar l’aturada.

Per la seva banda, el regidor d’Hisenda, Marià Miró, ha explicat a l’Aquí Berguedà que “s’ha deixat per escrit el que s’ha anat dient de paraula aquests últims dies”. Miró ha confirmat que la via per desencallar el conflicte continua sent la mateixa que fa una setmana: l’Acord de Continuïtat que permeti pagar factures fora de contracte perquè l’empresa cobri el que correspon.

Ara bé, la solució continua necessitant temps. Els ‘tempos’ burocràtics feien impossible que tot plegat es resolgués abans d’aquest cap de setmana, com volia el personal. Però el compromís per escrit dona “un vot de confiança” a l’Ajuntament. Ara, l’administració continua accelerant la tramitació amb la idea que el remei es pugui sotmetre a aprovació al ple de desembre.

X