El govern de Berga engreixa l’asfaltada amb els diners que reservava per a l’edifici del carrer del Balç

El regidor Aleix Serra va justificar al ple que agafen els diners de l'apartat del carrer del Balç perquè el projecte encara no està a punt

Edifici i garatges del carrer del Balç, que seran habitatges públics, vistos des de la plaça de les Cols
Edifici del carrer del Balç, que l'Ajuntament de Berga té pendent de rehabilitar per fer-hi pisos de lloguer social.

El govern de Berga replicarà la gran asfaltada que va fer el primer any de mandat, amb una nova actuació que -com aquella- rondarà els 350.000 euros. Això sí, aquesta vegada la inversió es farà, en part, amb uns diners que inicialment el pressupost reservava per iniciar la rehabilitació de l’edifici del carrer del Balç.

Els comptes de l’any contemplaven una inversió de 200.000 euros en l’asfaltatge de carrers i 250.000 euros per a la rehabilitació de l’edifici del carrer del Balç. D’aquests últims 250.000 euros, ja se’n va agafar una part per complementar la partida per l’enderrocament de les finques del carrer Harmonia, i ara el govern n’agafa 150.000 més per aprofitar-los per asfaltar més carrers dels previstos.

Ho va explicar el regidor d’Urbanisme, Aleix Serra, al tram final del ple de la setmana passada, preguntat per Junts per Berga. El principal grup de l’oposició va fer palès que la partida de l’asfaltada era molt més gran que la que preveia el pressupost i Serra va justificar que s’agafaven diners de l’apartat del carrer del Balç perquè el projecte encara s’està supervisant tècnicament. “Hem optat per moure’ls i aprofitar-los per una altra cosa”.

L’alcalde, Ivan Sánchez, ja havia explicat en alguna ocasió aquestes últimes setmanes que l’inici de la rehabilitació de l’edifici del carrer del Balç s’havia complicat una mica. El principal motiu és que el cost que calculava pagar d’entrada l’Ajuntament ha anat creixent, i ara la partida de 250.000 euros fa curt. Ara, amb l’engreixada de l’asfaltada, es confirma que l’inici de la rehabilitació haurà d’esperar, com a mínim, a l’any que ve.