Aquests són els carrers que asfaltaran a Berga en les pròximes setmanes

L’Ajuntament de Berga licita la gran asfaltada del mandat, que rondarà els 350.000 euros. Se'n va fer una de similar a l'inici de la legislatura, però venia cuinada per l'anterior govern

350.000 euros per asfaltar carrers de Berga en les pròximes setmanes. L’Ajuntament de Berga ha iniciat el procés d’adjudicació de les obres, que permetran actuar en una superfície de més de 20.000 m2, una superfície semblant a la de l’última gran asfaltada a la ciutat, l’estiu de 2019, cuinada per l’anterior govern i executada per l’actual.

Aquesta vegada la intervenció serà als següents carrers:

 • Carrer Dr. Fleming i trams dels carrers Mare de Déu de Montserrat, Cervantes, Comte Oliba i carretera de Sant Fruitós.
 • Carrers de Francesc Macià, Pau Picasso i rotonda del passeig de la Pau.
 • Trams dels carrers Gran Via, Maixerí i Pere III.
 • Accés al carrer de la Muntanya (Cal Rosal).
 • Carrer 1 d’octubre (pont sobre la C-16 per accedir a Casampons).
 • Bona part del passeig de la Indústria i Vila de Casserres entre l’ambulatori i l’Institut Guillem de Berguedà.  
 • Intersecció de l’avinguda del Canal Industrial i el carrer Gran Via, on el mes de setembre es van fer obres d’emergència d’arranjament de la xarxa de clavegueram.
 • Pavimentació d’un tram de 65 m del “camí dels Enamorats”, que enllaça a peu la plaça Cim d’Estela i la carretera de Ribes, just a sota de l’Hospital.
 • Bona part del passeig dels Abeuradors i trams del camí Ral de Cardona (La Valldan).
 • Trams de la ronda Moreta i carrers Pompeu Fabra i Mossèn Huch.
 • Trams del carrer de la Nou de Berguedà i actuacions a la plaça Mas Ribera.
 • Actuacions als carrers de Pere Costa, Santa Joaquima de Vedruna i Ramon Vinyes.
 • Actuacions puntuals entorn de l’Hospital.

L’actuació preveu el reforç del paviment asfàltic de la calçada en trams de vial o vials que presenten quartejat del paviment, assentaments, disgregació de la capa de paviment asfàltic per desgast del lligant bituminós o desgast de la capa superficial, així com el sanejament de flonjalls apareguts en zones localitzades, que requereixen la substitució de la secció estructural del ferm.

Les actuacions es reparteixen en més d’una vintena de carrers de la ciutat, que són aquells que presenten un major estat de deteriorament, encara que en alguns casos només en trams molt puntuals on s’han detectat incidències.

Priorització tècnica i a partir de les demandes veïnals

La priorització dels carrers en què s’actuarà s’ha fet a partir del criteri dels tècnics municipals, amb l’objectiu d’actuar a temps allà on fa més falta i minimitzar les actuacions futures, però també s’han tingut en compte les peticions de veïns i veïnes rebudes a través d’instàncies o bé durant les assemblees de barri que l’equip de govern ha anat fent per tota la ciutat durant els últims 14 mesos.

Ofertes fins el 20 de novembre i un mes per fer l’asfaltada

Les persones naturals i/o jurídiques interessades en concórrer al concurs poden presentar les ofertes durant 20 dies a partir de la publicació al perfil del contractant, fins a les 23:59 h del diumenge, 20 de novembre. I un cop s’hagin adjudicat els treballs, l’empresa guanyadora tindrà un mes per enllestir l’encàrrec.

Amb els diners per rehabilitar l’edifici del carrer del Balç

El pressupost d’aquest 2022 preveia una partida de 200.000 euros per asfaltar carrers, però finalment l’Ajuntament ha licitat una actuació molt més gran, de 350.000 euros. Junts per Berga ho va fer palès al darrer tram del ple de la setmana passada i va demanar al govern que expliqués d’on sortien aquests diners.

En la resposta, el regidor d’Urbanisme, Aleix Serra, va explicar que els 150.000 euros addicionals s’han tret de la partida que l’Ajuntament reservava inicialment per començar la rehabilitació de l’edifici del carrer del Balç, a tocar del carrer major. Serra va justificar que la rehabilitació està passant la supervisió tècnica i s’ha optat per moure els diners i “aprofitar-los per una altra cosa”.

X