Enviament massiu d’SMS de Salut als majors de 60 anys del Berguedà perquè es vacunin contra la grip i el Covid

El Departament de Salut ha iniciat aquesta setmana un enviament massiu d’SMS per encoratjar els veïns de la Catalunya central majors de 60 anys a agafar cita per vacunar-se de la grip i la Covid-19. La campanya de vacunació es va iniciar a finals de setembre amb les dosis per a majors de 80 anys i persones institucionalitzades i d’atenció domiciliària. A mitjans d’octubre es va obrir a la franja de 60 anys en amunt. El cas és que, a aquestes alçades, tot just s’ha vacunat el 30% de la població major de 60 anys del Berguedà, el Bages, el Solsonès i el Moianès.

Per reforçar la campanya, el Departament de Salut ha enviat més de 80.000 missatges on s’indica els passos que han de seguir per demanar cita. De moment, s’han administrat 18.490 vacunes contra la Covid-19 al sector Bages-Berguedà-Solsonès-Moianès i 21.443, contra la grip.

Una manera d’evitar hospitalitzacions

Totes dues vacunes eviten notablement que les persones desenvolupin de manera greu la malaltia, reduint hospitalitzacions i ingressos a l’UCI.  Per aquesta raó el Departament de Salut  insisteix en la importància que es vacunin contra la grip i amb la dosi de record de la vacuna contra la COVID-19 col·lectius considerats de risc i que inclou: persones de 60 anys o més; persones que pateixen alguna malaltia crònica; dones embarassades; infants entre els 6 mesos i 2 anys que tinguin antecedents de prematuritat; així com també personal d’un centre sanitari o sociosanitari, que realitzi cures domiciliàries a persones amb alguna malaltia considerada de risc o que treballi a farmàcies o a institucions d’atenció geriàtrica i convivents d’una persona amb una condició de salut considerada de risc.

A més d’aquests col·lectius es recomana la vacunació contra la grip en persones institucionalitzades o que treballen en centres d’internament, així com també personal docent, forces i cossos de seguretat, bombers, serveis d’emergències, etc.

Per demanar cita i vacunar-te contra la grip, cal fer-ho a La Meva Salut, citasalut.gencat.cat o al centre d’atenció primària (CAP) de referència.

X