La CUP veu “joc brut” del Consell fent la pista d’atletisme a Gironella i diu que, amb diàleg, s’hauria pogut fer a Berga

En un comunicat, el partit majoritari al govern de Berga critica que se l'hagi exclòs de la taula on es decidia el lloc de la pista. Retreuen al Consell "actuar amb opacitat", malgrat que des de l'ens van defensar que Berga ho sabia "des d'un primer moment"

Primer pronunciament públic de la CUP de Berga sobre la pista d’atletisme que finalment es farà a Gironella. Els cupaires han emès un comunicat on denuncien el que entenen com “un altre episodi de joc brut per part del Consell Comarcal“, a qui retreuen “actuar amb opacitat i fent evident la seva deriva partidista”. La CUP, a més, diu que “si hi hagués hagut un diàleg”, hauria buscat “la manera de poder establir la pista d’atletisme a la capital”, partint de la proposta que entitats esportives de la ciutat van fer arribar al govern i que -a parer de la CUP- “era un punt de partida”.

El partit majoritari a l’Ajuntament de Berga parla d’una “nova taca en un expedient que s’amplia cada dia que passa”. I etziba que “nosaltres sempre hem apostat, i ho seguirem fent malgrat totes les faltes de respecte i mostres de deslleialtat política, pel consens i per la transparència, dos conceptes que semblen desconeguts en segons quins despatxos”.

Els cupaires també trenquen una llança a favor del Consell d’Alcaldes, on creuen que s’hauria d’haver debatut la ubicació de la pista. Defensen que és allà on s’hauria de poder debatre sobre les prioritats d’inversió a la comarca i exigeixen “un millor repartiment” d’aquestes inversions, no només a Berga, sinó a tots els municipis. Tot plegat ho veuen com “un nou cas que se suma a una llarga llista de greuges comparatius que accentuen el partidisme i la instrumentalització política del Consell”.

En el comunicat, això sí, la CUP celebra l’arribada del nou espai per a la pràctica de l’atletisme al Berguedà, “perquè això vol dir avançar en espais i equipaments que acaben millorant la qualitat de vida de les persones que viuen i treballen al Berguedà”. Ara bé, al mateix temps, critiquen que se’ls hagi “exclòs” de la taula on es va decidir on s’instal·laria la pista.

https://twitter.com/CUPBerga/status/1594586408534118401

El conseller va dir que havia frenat Gironella, a l’espera de tenir més propostes sobre la taula

La pista d’atletisme de Gironella es va presentar la setmana passada en una roda de premsa a la seu del Consell. Hi eren l’alcalde, David Font, el regidor d’Esports, Miquel Serra, el president comarcal, Josep Lara, i el conseller d’Esports, Abel Garcia.

Aquest últim va explicar que la proposta de Gironella feia temps que era sobre la taula, però que inicialment ell mateix va alentir el procés. “Hi ha un document de la Generalitat que detecta la pista d’atletisme com una necessitat en un únic municipi de la comarca [Berga] i, si el Consell hagués rebut això, hauria estat emetent”. Per això en la primera reunió entre Consell i Ajuntament de Gironella, el govern comarcal va prioritzar “escoltar tots els municipis”.

El regidor d’Esports de Gironella, Miquel Serra, va reconèixer a la roda de premsa que la pista d’atletisme va començar a caminar l’any 2019, abans de la pandèmia. El govern va encarregar-ne un avantprojecte i el va presentar al Consell amb la idea que, si mai hi havia opció de cofinançar-lo, es tingués en compte. Amb la pandèmia tot va quedar aturat, però amb la tornada a la normalitat s’han pogut reprendre les negociacions.

“A dia d’avui no hi ha hagut cap altra petició important de l’envergadura que ha tingut aquesta”, va assegurar Abel Garcia, la setmana passada. El mateix conseller va apuntar que el govern de Berga era coneixedor de la proposta de Gironella “des d’un primer moment” i va recordar que, com a regidor a Berga, l’any 2020 va votar a favor del pressupost a canvi que el govern es comprometés a fer els primers passos per a la pista d’atletisme a la ciutat.

Des d’aleshores, el govern del Consell defensa que no ha vist passos endavant des de Berga i, en canvi, l’Ajuntament de Gironella sí que ha anat avançant fases fins a poder licitar l’obra. I per això s’han acabat decantant per cofinançar la instal·lació fora de la capital.