El govern comarcal deixa pel mes que ve l’aprovació del contracte de residus per buscar consens amb l’oposició

Inicialment estava previst aprovar l'esperat contracte abans de Nadal per poder-lo treure a concurs, però l'oposició ha demanat retirar-lo de l'ordre del dia del ple de desembre per poder debatre en profunditat i polir-ne alguns serrells

“Un mes de gràcia”. Així ha definit el president comarcal, Josep Lara, les setmanes de marge que es dona, després de retirar la licitació del nou contracte de recollida d’escombraries de l’ordre del dia del ple de desembre. Inicialment estava previst aprovar l’esperat contracte abans de Nadal per poder-lo treure a concurs, però l’oposició ha demanat retirar-lo de l’ordre del dia del ple de desembre per poder debatre en profunditat i polir-ne alguns serrells. El punt es tornarà a debatre el 25 de gener, en el primer ple ordinari del Consell del 2023.

El nou contracte ha de servir per actualitzar el contracte de recollida del porta a porta, però també per renovar el model als pobles petits. Precisament, des d’ERC, el portaveu, Eduard Coronado, ha demanat al govern que faci arribar als municipis els punts clau del nou contracte que els afectin directament (horaris de recollida, situació de les illetes…). Lara s’hi ha avingut, tot i que ha matisat que convé ser molt curosos a l’hora de difondre els plecs del contracte perquè “si arriba a mans d’algunes empreses, en poden fer un mal ús”.

Per la seva banda, Ivan Sánchez (CUP) ha agraït a Lara que hagi retirat el punt de l’ordre del dia, en el que ha definit com “un moviment intel·ligent”. Davant d’això, el conseller cupaire ha dit que seran “propositius” i s’ha compromès a “fer el possible per donar la mà en aquests plecs”. A més, Sánchez s’ha compromès a donar suport al president per fer pressió perquè els municipis que no han fet la dispensa i tenen el seu propi contracte [Gironella i Puig-reig] acabin fent el pas.

X