Josep Maria Altarriba tanca etapa a Puig-reig: la candidata d’ERC serà Elisabet Teixidor

La nova candidata ja ha format part de l'equip de govern aquest últim mandat i era la número 4 de la llista encapçalada per Altarriba en les últimes eleccions

ERC canvia d’alcaldable per a les pròximes eleccions municipals del 2023. L’actual alcalde, Josep Maria Altarriba, deixarà de ser la primera espasa republicana al municipi després de governar durant vuit anys i culminar la revifada d’ERC a la vila. La persona escollida per assumir el rol d’alcaldable és Elisabet Teixidor, que ja ha format part de l’equip de govern aquest últim mandat i era la número 4 de la llista encapçalada per Altarriba en les últimes eleccions.

Teixidor té 41 anys, és llicenciada en Ciències Ambientals i fa 18 anys que treballa de professora a educació secundària. Aquest mandat ha portat les àrees d’Educació, Medi ambient i Sostenibilitat, Recursos Humans i Turisme. I la militància l’ha escollit aquest dimarts, en assemblea, per encapçalar el projecte a Puig-reig els pròxims quatre anys.

La candidata ha agraït la confiança i el suport dels militants per entomar el repte de revalidar l’alcaldia de Puig-reig: “Vull continuar treballant en equip per afrontar nous reptes i fer realitat projectes que són necessaris per fer créixer en qualitat el nostre poble. Ho faré amb responsabilitat, transparència i il·lusió, mantenint l’essència dels nostres orígens però sent un poble viu i capaç d’adaptar-se a noves oportunitats”.

“És una decisió més que premeditada”

La nova candidatura té l’objectiu de “seguir amb el full de ruta iniciat en els darrers dos mandats” per l’executiu liderat per Josep Maria Altarriba. La llista combinarà noms que ja figuraven en les llistes anteriors amb noves cares i perfils diversos.

En declaracions a l’Aquí Berguedà, l’encara alcalde, Josep Maria Altarriba, ha explicat que va prendre la decisió fa molt temps i els companys de partit n’estaven al cas: “Era una decisió més que premeditada”. D’aquests vuit anys al capdavant de l’Ajuntament, Altarriba es queda amb projectes com les comunitats energètiques, l’aprovació del nou POUM, la millora del vial nord per garantir-ne la seguretat, la sala nova o la modernització de la piscina. Però, sobretot, destaca “la proximitat que hem ofert als veïns”.

Sobre la nova candidata, l’alcalde creu que “és la millor opció” i es mostra “encantat que faci el pas”. I ha apuntat que “el projecte de poble serà continuista”, perquè “la idea que tenim és compartida”, però confia que Teixidor també podrà deixar “la seva petjada” en la manera de treballar, si l’electorat li fa confiança.