Junts per Berga lamenta l’eliminació dels camins escolars i el consell d’infants aquest curs

El regidor d'Educació matisa que no son projectes que passin a la història, sinó que ara mateix no es poden executar correctament i que es recuperaran quan sigui possible

Berga tancarà el curs 2022-2023 sense haver posat en marxa els camins escolars ni haver convocat cap consell d’infants. Des de Junts per Berga, la regidora Dolors Rial fa mesos que ho va advertir (al ple l’octubre) i, aquest dijous, en el ple de febrer, ella mateixa ha aprofitat l’apartat de precs i preguntes per lamentar que no s’hi hagi posat remei.

Rial, amb passat com a docent i directiva en una escola de la ciutat, ha recordat que eren dues iniciatives que funcionaven i que eren molt ben valorades per la comunitat educativa.

En la resposta, el regidor d’Educació, Eloi Escútia, ha defensat que son dos projectes que agraden al govern, però que aquest curs no s’han pogut fer per diferents motius. Pel que fa als camins, Escútia ha assegurat que és “un projecte interessant per “educar en mobilitat” i que fomentar l’anar a l’escola a peu. Ara bé, el regidor de l’àrea ha al·legat problemes a l’hora de contractar el servei i ha dit que es recuperarà quan es pugui contractar correctament.

Quant al consell d’infants, Escútia ha justificat que la capacitat de l’àrea és limitada, amb una tècnica que no treballa a jornada completa. I ha expressat els seus dubtes sobre si, en cas d’impulsar de nou el consell d’infants, es podria convocar amb la freqüència que mereix. “És interessant que més enllà dels acords que adoptem en aquest ple, els puguem executar correctament”, ha conclòs, tot assegurant que “no son projectes que quedin oblidats”, sinó que s’aparquen fins que es puguin treballar correctament.