Avià destina 42.000 euros a ajuts per pagar despeses fixes de les entitats del poble

El consistori farà convenis per donar suport a l’activitat que duen a terme al municipi per afavorir la dinamització del teixit social

L’Ajuntament d’Avià atorgarà un total de 42.000 euros per ajudar a pagar les despeses fixes de les entitats del poble. Aquesta és una de les novetats més destacades del pressupost per aquest 2023 que s’ha aprovat en el darrer ple municipal celebrat aquest dilluns. El pressupost d’enguany és de 2.219.208,46, una xifra molt similar a la del 2022.

El govern d’Avià ha decidit redoblar la seva aposta per donar el màxim suport a les entitats pel seu paper de dinamitzadors socials al municipi, creant uns convenis de col·laboració econòmica anuals. De manera que les despeses fixes de les entitats que desenvolupen les seves activitats al poble les assumeix el consistori. Aquesta és la primera vegada que es farà. En total se’n beneficiaran una dotzena d’entitats.

L’alcaldessa, Patrocini Canal, ha dit que “aquests nous convenis són importants perquè l’Ajuntament paga el que càrrega més a les entitats com són les seves despeses fixes. És una ajuda i estem contents de poder-ho assumir perquè és un bon servei”.

25.000 euros en ajudes socials

D’altra banda, els comptes municipals inclouen una partida global d’uns 25.000 euros per destinar als programes d’ajudes socials. També 10.000 euros anuals per ajudar als esportistes del poble que el consistori va crear el 2021 amb una bona acollida. Es tracta d’unes ajudes per donar suport als esportistes locals.

D’altra banda, els veïns del municipi també podran optar als 20.000 euros que el consistori destinarà aquest 2023 per afavorir l’estalvi energètic de la ciutadania. Aquestes ajudes es poden demanar per la instal·lació de plaques solars o la compra d’equips d’osmosi per tractar l’aigua, entre d’altres.

X