Hotel Transilvània de Sant Joan, Moulin Rouge i la generació del 2001 triomfen al carnaval de Berga

24 carrosses i més de 1.500 persones implicades, entre les colles de sempre, les noves i un nombre de generacions que no para de créixer

L'Hotel Transilvània de Sant Joan, guanyador del premi gros de la rua. AJ BERGA

24 comparses i més de 1.500 persones implicades. Si hi havia algú que encara dubtava que la febre carnavalesca a Berga continua a l’alça, la rua d’aquest 2023 ha esvaït qualsevol interrogant. Les colles de sempre continuen al peu del canó, el nombre de generacions no para de créixer -ja n’hi ha des del 1994 fins al 2005-, i tot plegat fa que la rua s’allargui i s’allargui entre els semàfors del Vall i el carrer del Roser.

Això també implica maldecaps, i dels grossos, per al jurat. Enguany la comparsa que s’ha endut el premi gros de la rua de carnaval ha estat l’Hotel Transilvània de l’Escola de Sant Joan: 1.000 euros. La segona posició, valorada en 750 euros, ha estat per l’Avioneta Attack, una invenció de les generacions del 96 i el 97, que aquesta vegada s’han presentat al concurs com una de sola. I la Tutankarrossa de la generació del 98, aquest any escindida en dos, s’ha endut el tercer premi.

En la categoria d’animació, la proposta guanyadora ha estat Moulin Rouge, per davant dels Llunàtics d’Avià i la idea Poleo Berga, de la generació del 95. En millor comparsa adulta, els grans triomfadors van ser els Turcs i Camellets de la generació del 2001, per davant del Consell de la Fam i la mediàtica proposta de la colla dels bigotis: el fingit nou partit polític Berga Suma.

Un premi desert en la categoria infantil

En l’apartat infantil, només es van repartir dos premis, de manera que el tercer va quedar desert, ja que algunes de les comparses infantils van rebre premis en altres categories. Així, Santa Eulàlia Xocs va guanyar el primer premi infantil i Vedruna Stones, el segon.

X