Es desencalla la variant de Sagàs: les obres començaran a la tardor, s’allargaran 15 mesos i costaran 8 milions

Aquest març està previst que surtin a concurs públic les obres, amb la idea que a la tardor comencin i al cap de més d'un any estiguin totalment enllestides

Pere Aragonès, durant la presentació d'aquest dissabte, a tocar de la C-62 a Sagàs, al costat del conseller Juli Fernández. MARC CANTURRI

La C-62, l’eix que connecta el Berguedà i Osona a través del Lluçanès, veu la llum al final del túnel. En el seu dia s’hi van invertir uns 60 milions d’euros per millorar tota l’artèria, però va quedar pendent el tram de Sagàs, que s’ha convertit en una queixa enquistada i en un focus d’accidents durant més d’una dècada. Ara s’hi farà una variant de gairebé 3 quilòmetres i s’hi invertiran uns 8 milions d’euros.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller de Territori, Juli Fernàndez, ho han presentat aquest dissabte al matí, als peus de l’Ajuntament de Sagàs i a tocar de l’actual carretera, plena de revolts i canvis de rasant. Les obres sortiran a concurs aquest març amb la idea que puguin començar a la tardor. Un cop s’hi comenci a treballar, l’actuació s’allargarà uns 15 mesos.

Passarà pel nord de Sagàs

Un dels temes que més polèmica va generar en el seu moment i, de fet, el principal causant que el tram quedés pendent d’arranjar, era el traçat de la nova carretera. Finalment, serà una variant que passarà pel nord del municipi, a uns 150 metres de l’Ajuntament, per tal de minimitzar l’impacte sobre els camps de la zona, segons han explicat els tècnics que han redactat el projecte.

La nova carretera farà uns 10 metres d’ample i tindrà una mitjana zebrada (pintada a terra) d’un metre d’ample amb la idea de fer-la una via més segura i d’evitar els accidents per xocs frontals o laterals entre vehicles que van en direccions oposades.

Aragonès: “És una variant que connecta tot un territori”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, no s’ha volgut perdre l’anunci de la licitació. Aragonès ha reivindicat la importància estratègica de la via i la reivindicació històrica que feien els veïns. “Serà una realitat després d’una dècada encallada”, ha dit. I ha afegit que “és una carretera que no només connecta els municipis del Lluçanès, Osona i el Berguedà, sinó que suposa una gran millora per a tot el territori”. Per al president, millores com la variant de Sagàs són “el que transforma un país”.

Juli Fernàndez: “”Hem tingut anuncis durant massa temps”

També hi era el conseller de Territori, Juli Fernàndez, que ha reconegut que durant molt de temps la variant ha estat una promesa incomplerta: “Durant massa temps hem tingut anuncis. I la nostra manera d’abordar-los és amb realitats viables i adequades a les necessitats de la gent”.

Fernàndez també ha destacat que projectes com la variant fan “més feliç la vida de la gent” i ha coincidit amb el president Aragonès que amb la millora dels 2,8 quilòmetres de C-62 els veïns de tota la zona i els usuaris habituals de la carretera tindran la vida més fàcil.

X