Antònia Baraldés, nova gerent de l’hospital de Berga

Anna Forcada, fins ara gerent del centre, ha presentat la renúncia per dedicar-se exclusivament a la Gerència de l'Institut Català de la Salut a la Catalunya central

Alba Oms, gerent de CatSalut-Regió Sanitària Catalunya Central, Antònia Baraldés, gerent entrant de SCC i Anna Forcada, gerent sortint de SCC. SALUT

Canvi de gerent a l’hospital de Berga. Anna Forcada ha presentat la renúncia al càrrec per dedicar-se exclusivament a la gerència de l’Institut Català de la Salut a la Catalunya central, un lloc que ha compaginat des del primer dia que va aterrar a l’hospital berguedà. Ara, però, Forcada passa el relleu a Antònia Baraldés, fins ara directora assistencial del centre.

Forcada ha estat l’encarregada de liderar l’inici de la transformació de l’hospital, des que l’empresa pública Salut Catalunya Central se’n va fer càrrec. Amb el canvi, la Generalitat agafava el timó de l’hospital i prenia el testimoni a l’Ajuntament de Berga per passar a comandar directament el centre. El nomenament de Forcada va ser estratègic, ja que ja aleshores era gerent de l’ICS a la Catalunya central, però es va considerar que el seu perfil era ideal per començar a obrir la transformació de l’hospital.

En un comunicat, el Departament de Salut li agraeix la feina i en destaca “el seu compromís en la reestructuració organitzativa del centre, la projecció i implantació de les millores dels espais o la defensa del model assistencial arrelat al territori del Berguedà”.

Antònia Baraldés, una especialista de la zona

Antonia Baraldés, la nova gerent, és nascuda al Berguedà i va arribar a l’hospital de Berga el desembre del 2020 per assumir la direcció assistencial. Abans, havia estat adjunta a la direcció assistencial d’Althaia, on també havia estat cap de medicina interna i havia creat la unitat d’hospitalització a domicili.

5 milions d’euros per transformar l’hospital

L’hospital té en marxa un important pla d’inversions aprovat de més de 5 milions d’euros, del qual ja se n’han fet els primers passos amb les obres per a les noves urgències i la millora del servei d’emergències mèdiques (SEM). Es preveu que les obres s’enllesteixin a mig 2023. L’empresa pública que gestiona el centre també ha treballat en els últims anys en la gestió i control de la despesa, ha aconseguit l’acreditació docent del centre per rebre els primers estudiants residents i ha empès una important transformació digital.

Segons diu Salut en el comunicat, en aquesta nova etapa, la gerència de l’hospital continuarà treballant en l’impuls de les aliances estratègiques amb els hospital de referència amb la finalitat principal de garantir la qualitat de l’activitat assistencial de la ciutadania del Berguedà i la protecció dels i les professionals de l’Hospital de Berga. 

X