Arriben al Berguedà les primeres residents de medicina i infermeria familiar i comunitària

L'Amparo González és gallega i ha decidit traslladar-se a Berga per fer la seva residència d'infermeria

L’Amparo González és gallega i ha decidit traslladar-se a Berga per fer la seva residència d’infermeria. És una de les residents que aquest dimecres s’incorporen al sistema sanitari berguedà. “M’agrada més el món rural i Berga reuneix tots els requisits que em motiven a venir-hi a viure i a treballar. A més, que sigui el primer any que reben les residents d’infermeria també és una motivació extra“, explica.

La Gerència de l’ICS a la Catalunya Central ha rebut aquest dimarts els nous residents de medicina i infermeria familiar i comunitària, que s’incorporen a partir d’aquest dimecres, 1 de juny, als equips d’atenció primària a l’Anoia, el Bages, el Berguedà, el Moianès i Osona. Del total de nous residents que s’incorporen aquest any, 12 ho fan a infermeria (4 al Bages-Berguedà) i 4 a medicina (3 al Bages-Berguedà).

El Pau Roca Montero és un dels metges de família que s’han incorporat avui formalment a la Unitat Docent Multiprofessional de la Catalunya central. És de Sant Cugat del Vallès i tenia clar que volia fer la residència en un entorn rural: “Jo concebo que la medicina és poder conèixer el pacient i seguir-lo al llarg de la vida i això només es pot fer des de l’atenció primària. Tot i els inputs negatius que he rebut, jo crec en la sanitat pública i en l’atenció primària per la relació propera entre metge i pacient i he triat la Catalunya central perquè buscava un entorn més tranquil”.

Es preveu que, en els pròxims mesos, s’incorporaran més professionals de medicina familiar i comunitària per cobrir les places que han quedat vacants.

X