El regidor Santi Felius i la presidenta dels botiguers, Nuri Masforroll, han presentat la Fira de Sant Josep 2022. M.C.

Gironella rebateja de nou la Fira del Motor com a Fira de Sant Josep i dona més pes al comerç

La manca d'estoc als concessionaris fa que l'Ajuntament repensi la fira: hi seguirà havent motor, tot i que en menor quantitat, i es combinarà amb una seixantena da parades de comerç, gastronomia i artesania

L’Ajuntament de Gironella ha decidit recuperar el nom de Fira de Sant Josep per a la Fira del Motor. El motiu és el delicat moment dels concessionaris. La majoria tenen pocs cotxes en estoc i se’ls fa difícil participar en fires-exposicions com és el cas de la que se celebra a Gironella el cap de setmana més pròxim al 19 de març, per Sant Josep.

El regidor de Promoció Econòmica, Santi Felius, ha recalcat en roda de premsa que el canvi de nom no implica una desaparició del motor de la fira, ni de bon tros. El motor seguirà tenir un paper cabdal per Sant Josep a Gironella, però serà un paper compartit amb el comerç, la gastronomia i l’artesania. D’aquesta manera, aquest any, diumenge 19 de març, l’avinguda Catalunya es dividirà en dues zones clarament diferenciades: una, dedicada al motor; i l’altra, amb una seixantena de parades d’artesans, comerciants i gastronomia.

Un espai d’homenatge a les llegendes del motor de Gironella

A l’apartat de motor, no hi faltaran els cotxes dels concessionaris participants en l’edició, però enguany s’anirà una mica més enllà i s’obrirà a nous conceptes. Hi haurà un espai on s’exposaran nanocotxes que es van posar de moda en temps de postguerra, els anys 40.

Però la principal novetat serà una zona dedicada als esportistes de motor de la vila que hagin fet història en la seva disciplina. En aquest espai, s’hi exposaran els vehicles amb què competeixen o han competit els pilots Grau Franch, Sara Sánchez, Franc Serra, Roger Ballús, Ariadna Segura, Kevin Colomer i Pep Ribera.

A banda, hi haurà un espai per al cotxe de ral·lis del Visit Gironella, que s’ha proclamat campió de rallysprint de Catalunya. La fira servirà per presentar en societat el nou cotxe amb el quan Dani Rabaneda i Manel Fernández Sosa competiran la temporada que ve.

A més, a la plaça Pi i Margall se celebrarà la Concentració de clàssics i vehicles d’interès esportiu, organitzada per l’Escuderia Gironella.

Activitats en paral·lel

Pel què fa a les activitats, dissabte al vespre l’Espai Santa Eulàlia acollirà la xerrada “L’esport professional de l’automòbil” amb Jordi Riba i Gerard Sunyer, i diumenge al matí l’associació Foc als pedals farà una exhibició de Bike Trial a la plaça de l’Estació.

Al llarg del matí també hi haurà un taller de castells, per a infants de 5 a 13 anys amb els Castellers de Berga, i a les 12 se celebrarà la Diada Castellera amb els Castellers de Berga, la Colla Jove de Sitges i els Castellers de Cornellà. El punt i final a la fira el posarà “Estop”, un espectacle itinerant del Culturitza’t.

Campanya del comerç local: Compra, juga i guanya a Gironella

La unió de comerciants de Gironella també se suma a la Fira de Sant Josep amb el sorteig de 500 euros en vals de 50 euros per gastar al comerç de la vila. Des de dilluns de la setmana vinent, 13 de març, fins dissabte, 18, tots els clients que comprin a les botigues de Gironella s’apuntaran al sorteig que es farà el mateix dissabte. D’aquest sorteig en sortiran 10 guanyadors dels vals de 50 euros, que podran gastar entre el dia de la Fira de Sant Josep (diumenge, 19) i tota la setmana posterior. La campanya s’ha batejat com a Compra, juga i guanya a Gironella.

X