El Consell també fa un clam unànime per l’arribada de la T-Mobilitat al Berguedà i pel tren

El conseller de Mobilitat, Abel Garcia, assegura que ara mateix el principal cavall de batalla del govern comarcal és que es posin més busos per connectar amb Barcelona i les comarques veïenes

Continuen els clams polítics per a la millora de les condicions del transport públic al Berguedà. Una setmana després que l’Ajuntament de Berga aprovés per unanimitat una moció que exigia el desplegament de la T-Mobilitat “el més ràpid possible” a la comarca i també la necessitat de fer-hi arribar el tren, el Consell ha adoptat un altre acord en la mateixa línia, i també sense ni un sol vot contrari.

El text aprovat pel Consell exposa que “l’única opció real de transport públic a la comarca del Berguedà és l’autocar“, que ofereix “una precària connectivitat amb les comarques veïnes. Ara per ara l’única opció viable pel que fa a temps i diners són els desplaçaments per l’Eix del Llobregat”. En aquest sentit, el conseller comarcal de Mobilitat, Abel Garcia, va explicar al ple que el principal cavall de batalla del govern del Consell és intentar que s’incrementin les expedicions que connecten amb Barcelona i les comarques veïnes.

La moció també recrimina al Govern que, d’entrada, els joves del Berguedà quedessin fora de la T-Jove a preu únic de 40 euros al trimestre, per a tots els joves de les sis primeres corones. El Govern de la Generalitat ja s’ha compromès a estendre aquest preu al Berguedà, tant bon punt s’hagin instal·lat les màquines validadores de T-Mobilitat a tots els busos que circulen a la comarca. Ara bé, el ple del Consell -com el de l’Ajuntament de Berga- va creure necessari aprovar una moció que fes pressió per accelerar-ho. El plenari també va reivindicar “la necessitat de l’arribada del ferrocarril a la comarca i que es facin passos efectius en aquest sentit”.

ERC, oposició al Consell i govern a la Generalitat, també hi vota a favor

Tots els grups hi van votar a favor i hi va haver pocs peròs. El més significatiu, el de Moisès Masanas (ERC), que va reivindicar que hi estaven d’acord, però va matisar que el conseller de Territori, Juli Fernández (també d’ERC), va explicar durant la seva visita al Berguedà fa uns dies que la no integració de la setena corona a la T-Mobilitat responia a temes administratius, més que polítics.