El Visit Gironella es proclama campió absolut de Catalunya de ral·lisprints d’asfalt

Tot i viure un ral·li farcit de problemes, Dani Rabaneda i Manel Fernández Sosa han aconseguit mantenir els seus principals perseguidors a distància i han fet bons els 15 punts de marge que tenien a la classificació

El BMW amb el qual Rabaneda i Fernández Sosa s'han proclamat campions de Catalunya. REVISTA PILOT AND PERSON

El bagenc Dani Rabaneda i berguedà Manel Fernández Sosa, de l’equip de ral·lis Visit Gironella, s’han proclamat campions absoluts del Trofeu de Catalunya de Ral·lisprints d’Asfalt. Arribaven a l’última cita de la temporada, al Circuit de Catalunya, amb un marge de 15 punts respecte als seus principals perseguidors. A l’asfalt, però, van tenir diversos problemes tècnics que van fer patir per assolir la fita. Malgrat tot, finalment van ser capaços de mantenir el marge i van segellar el triomf a la general.

Rabaneda i Fernández Sosa van tenir molts problemes al llarg del matí. En la primera passada pel circuit un con va quedar encaixat a la part inferior del BMW que piloten i van haver de recórrer diversos quilòmetres en aquestes condicions. Això va deteriorar els maniguets del radiador i va deixar sense oli el cotxe.

El còctel d’imprevists feia presagiar l’abandonament, però una gran feina de les assistències va permetre al duet seguir en carrera, tot i que molt limitats en les seves prestacions, ja que la temperatura del cotxe es disparava de manera alarmant i hi havia el risc d’acabar trencant el motor.

En aquest escenari delicadíssim, el Visit Gironella es va limitar a intentar acabar la carrera i, sobretot, fer-ho davant els seus principals rivals, Salvador Figueras i Sara Velasco. I ho van aconseguir: van rodar durant tot el ral·li per davant de Figueras i Velasco, que també van tenir molts problemes.

Ara l’equip planificarà la temporada 2023. En les pròximes setmanes caldrà decidir en quin campionat participen i quins canvis fan de cara al nou curs, després de guanyar l’absolut i la categoria CL3, aquesta temporada.

X