Surt a concurs la primera fase per convertir la via del Carrilet en un itinerari per fer a peu, a Gironella

Correspon al tram des del carrer Feliu, a Cal Bassacs, fins al Polígon d’Activitat Econòmica Camp del Pals. Són uns 850 metres lineals

L’Ajuntament de Gironella ha tret a licitació la primera fase del contracte per recuperar la via del Carrilet i convertir-la en un itinerari per fer a peu. En concret, ara surt a concurs el tram des del carrer Feliu, a Cal Bassacs, fins al Polígon d’Activitat Econòmica Camp del Pals. Són uns 850 metres lineals.

El projecte proposa posar en valor l’antic pas del Carrilet i recuperar-lo a nivell peatonal com a element de connexió i relació. Es planteja un passeig pensat pels vianants i les bicicletes, amb bona part del recorregut paral·lel a la carretera de Bassacs. El camí incorporarà, a més, zones de repòs i parada, zones de contemplació del patrimoni, zones arbrades, etc.

Un itinerari per cosir colònies industrials

David Font, l’alcalde del municipi, explica que el projecte està dividit en diverses fases, i un cop finalitzat es recuperarà tot el recorregut que el Carrilet feia pel municipi. “La via del carrilet ens permetrà unir les colònies industrials amb el nucli del municipi per una nova banda del riu i oferir, així, un recorregut circular pel municipi amb la ruta de les colònies”, comenta l’alcalde.

263.000 euros en solfa

Aquesta primera fase del projecte té un cost de 263.411,89 euros (IVA inclòs), dels quals 200.000€ provenen d’una subvenció nominativa dels Pressupostos Generals de l’Estat a través de la secretaria d’estat de turisme.

Les empreses interessades en presentar-se a la licitació poden presentar les ofertes fins al 27 d’abril a través del perfil del contractant.