Els aparcabicicletes arriben al Berguedà: se n’instal·laran una desena, amb 40 punts d’assistència

El Consell ja disposa del material necessari i properament consensuarà amb ajuntaments, entitats i sector privat on s'ubiquen cadascun dels punts

El Consell Comarcal del Berguedà té preparat el procés d’instal·lació duna desena d’aparcabicicletes tancats i 40 punts d’assistència i manteniment tècnic per ajustar o reparar tota mena de bicicletes, de carretera, BTT, gravel o de qualsevol altre tipus a diferents municipis del Berguedà.

El Consell ja disposa del subministrament necessari per posar en marxa el projecte i properament es decidirà on s’ubiquen concretament cadascun dels aparcabicicletes i punts de reparació. Per fer-ho, el Consell Comarcal del Berguedà ho consensuarà amb ajuntaments, entitats i sector privat amb la finalitat de determinar quines seran les millors ubicacions de les noves instal·lacions a la comarca.

Amb l’objectiu de continuar en la línia de convertir la comarca en un territori bikefriendly, aquests nous serveis permetran als ciclistes gaudir de més seguretat en l’estacionament de les seves bicicletes i també poder reparar de forma gratuïta possibles avaries que es trobin durant les seves rutes pel Berguedà.

80.000 euros invertits

El contracte de subministrament dels punts d’assistència i manteniment tècnic ha estat adjudicat a l’empresa Serveis de Maquinària Banyolina SL per un preu de 34.848 euros, amb IVA. Pel que fa al contracte dels aparcabicicletes, aquest ha estat adjudicat a l’empresa L2S 1001 SL per un total de 47.734,50 euros, amb IVA. El finançament de l’actuació prové del Programa General d’Inversions (PGI) de la Diputació de Barcelona.

“Tenir una comarca amigable al món de la bici”

El president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, ha apuntat que “instal·larem aparca bicicletes i aquests petits tallers mòbils en molts municipis, ja que hem detectat que el món de la bicicleta està triomfant al Berguedà. Estem molt contents i orgullosos de continuar fomentant l’afició per la bici, ja que realment el Berguedà està esdevenint un territori ciclista”.

Per la seva banda, Abel Garcia, conseller d’Esports, afegeix que “estem satisfets per continuar aconseguint fites amb l’objectiu que ens vam marcar de tenir una comarca amigable al món de la bici. Amb aquestes noves instal·lacions prestarem uns serveis de primer ordre a la nostra comarca tant per la gent que viu aquí com per aquells que ens hagin de venir a visitar”.

Els punts d’assistència i manteniment tècnic i mecànic tindran una manxa per poder inflar les rodes, claus hexagonals (tipus Allen) de diverses mides, clau anglesa, descaragolador pla i d’estrella (mínim 2 mides de cada) així com diverses palanques de roda per poder extreure la coberta de la roda.

Pel que fa als aparcabicicletes, hi haurà mòduls de 5 i de 10. La mateixa estació tindrà un tancament amb clau que eviti el vandalisme i el robatori. I també es disposarà d’un sistema que permeti ancorar cada bicicleta a l’interior de l’aparcament. Les 10 estacions disposaran a més a més, d’almenys dos punts de recàrrega elèctrica per a e-bikes.

X