La Federació del Comerç Berguedà rep 55.000 euros per a la transformació digital del sector

L'entitat atribueix l'ajut a la seva professionalització, amb l'assumpció de tasques comarcals per part de la gerent de la UBIC de Berga, i lamenta que les administracions berguedanes no s'hi impliquin més

Trobada de la UBIC de Berga amb la Direcció General de Comerç, el maig del 2022. ARXIU

Subvenció important per a la Federació de Comerç del Berguedà (FCB). L’entitat -que aglutina les unions de botiguers de Gironella, Puig-reig, Casserres, Bagà i Berga– ha aconseguit un ajut d’uns 55.000 euros provinents de la Generalitat per a la transformació digital de totes les associacions comercials que la integren.

En un comunicat, la FCB explica que la subvenció servirà per millorar la competitivitat i la visibilitat dels 450 comerços associats, i també per a la modernització dels negocis. A més, detallen que és “un pas més cap a la creació d’un centre comercial comarcal digital” amb l’objectiu “d’unir els 450 comerços sota una mateixa marca comercial”.

La gerent: l’assumeix Bergacomercial, a l’espera que l’administració s’hi impliqui

La FCB assegura que l’ajut per a la renovació digital és “única i exclusivament gràcies a la professionalització de l’entitat”, amb la incorporació d’una gerent. De fet, però, tècnicament la Federació no ha incorporat res, ja que de moment ha estat la gerent de la unió de botiguers de Berga qui ha assumit les tasques addicionals en l’àmbit comarcal.

La Federació apunta que és una acció “solidària” que fa l’associació de botiguers de la capital, atès que la comarcal no té recursos suficients per dotar-se’n, “tot i haver-los demanat repetidament”. I lamenten que han rebut “moltes lliços de les administracions comarcals”, però “poc se’ns ha escoltat”.

El fracàs del Pacte de Reactivació: de la revolució a la tensió

La federació de comerciants també ha aprofitat l’anunci de la subvenció per sumar-se a les queixes de la patronal comarcal d’empresaris (ACEB) contra el sector públic: “Després de llençar els diners en campanyes sense sentit, dinamitar fins a fer saltar pels aires el Pacte de Reactivació i no dotar de recursos l’Agència de Desenvolupament, continuarem tossuts i ferms en explicar i argumentat la necessitat d’apostar per la promoció econòmica i el comerç a la comarca”.

Per a la Federació, “la col·laboració publicoprivada és bàsica i elemental” per aconseguir “una comarca pròspera”. I retreu al sector públic que “confon governar amb imposar els seus criteris”. En aquest escenari -expliquen- “el sector privat estem tibant del carro -dia a dia i amb esforç- mantenint-nos resolts a recórrer un camí pautat i ben dissenyat”.

Els comerciants clamen per la unió dels camins públics i privats en una mateixa estratègia i amb uns objectius comuns. De moment, lamenten que a les administracions berguedanes no ho troben, però celebren que “l’obtenció d’ajuts com aquest ens donen la raó i fan que ens sentim valorats”.