Jeroglífics a les botigues de Berga, la campanya per fomentar el català, les roses i els llibres per Sant Jordi

Hi ha 65 enigmes repartits per comerços de Bergacomercial. S'haurà de fer en butlletes disponibles a les botigues: la ciutadania les pot omplir fins el dia de Sant Jordi i, així, entrar en un sorteig de vals que només es podran gastar en floristeries i llibreries

El joc dels jeroglífics arriba a les botigues de Berga. Per segon any consecutiu, la unió de botiguers Bergacomercial i el Consorci per la Normalització Lingüística uneixen esforços per fomentar el català i, a la vegada, el comerç local en una de les èpoques més esperades pel sector: Sant Jordi. Aquesta vegada cada botiga tindrà un jeroglífic a l’aparador i convidarà la ciutadania que els en resolgui almenys una trentena a entrar a un sorteig.

Hi haurà 65 enigmes repartits pels comerços adherits a la unió de botiguers. Resolent-ne 30, menys de la meitat, el concursant podrà optar al sorteig de 20 vals de 25 euros. Els jeroglífics es poden resoldre des del 7 d’abril i fins al dia de Sant Jordi. Les butlletes per fer-ho són als mateixos comerços i, un cop completades, es poden entregar també a les botigues. Els vals que se sortejaran es podran gastar exclusivament en floristeries i llibreries de Bergacomercial.

El joc es podrà completar fins al 23 d’abril, però les butlletes omplertes es podran entregar a les botigues fins el dia de Sant Marc, dimarts 25. El sorteig es farà dijous 27 d’abril, en directe, a través de l’Instagram de Bergacomercial.

El president dels botiguers, Xavi Orcajo, ha reivindicat que “és important que per Sant Jordi tots comprem a entitats socials de casa, però també a llibreries i floristeries, que són les que omplen de vida i cultura la ciutat tot l’any”.

Per la seva banda, el Consorci per la Normalització Lingüística ha destacat iniciatives com aquesta, que uneixen la llengua amb el comerç, i ha fet una crida a fer servir el català a una i altra banda del taulell. Des de l’ens, també han recordat que ofereixen molts serveis gratuïts a les botigues pel simple fet d’utilitzar el català en el seu dia a dia.