El festival de circ i música Kontrast creix en espais i tindrà espectacles al teatre de Cal Rosal

Per primer cop el teatre de Cal Rosal acollirà un laboratori escènic experimental

El festival de circ i música Kontrast de Cal Rosal arriba a la tercera edició amb més espectacles i més espais. En concret, la programació supera la trentena de propostes i s’amplia a nous espais, com el teatre de Cal Rosal o les pistes esportives, amb l’objectiu d’acostar-se al públic local. Precisament, el teatre de Cal Rosal acollirà el Cru Lab, un laboratori escènic experimental que aglutina artistes de diferents disciplines i generacions que, sense conèixer-se ni haver treballat junts abans, estan ideant un espectacle que es mostrarà al públic per primera vegada aquest dissabte. Impulsat per Konvent i la companyia de circ My!Laika, el festival Kontrast tindrà lloc a diferents punts de Cal Rosal del 14 al 23 d’abril.

Kontrast prové del mot italià “contrasti”, el nom que els circenses italians utilitzen des de fa generacions per denominar els artistes “sense dinastia”. És a dir, que no procedeixen de famílies de circ tradicionals. Amb la voluntat de desmarcar-se de qualsevol forma estandarditzada de concebre el circ i l’organització d’un festival, el certamen convida desenes d’artistes d’arreu del món de circ, teatre, música i artistes plàstiques per compartir les seves creacions amb els espectadors.

Un dels impulsors, Nico Agüero de la companyia My!Laika, ha assenyalat que es tracta d’un festival internacional, on arriben artistes de llengües i cultures d’arreu, però que volgudament no s’ha identificat cap de les nacionalitats d’aquests artistes. “Els passaports mai no han estat un assumpte del nostre circ”, ha destacat.

Algunes de les propostes que es podran veure enguany al Kontrast són ‘Popcorn Machine’ de My!Laika, un espectacle que té més de 10 anys i que ha girat en escenaris com el Grec o el Trapezi. O també d’altres en procés de creació, com ‘Petróleo i Rápido i Buracha’ de Cie. LPM, ‘Idiòfona’ de Joan Català, ‘Allegria Makarena’ de La Zia Kompany i ‘Que me tiren al mar’ de Felipe i Ginés. Precisament, la combinació de propostes amb recorregut i propostes que estan naixent és un dels segells que vol abanderar el festival, han explicat els impulsors del certamen.  

Una de les novetats d’aquesta edició és l’espectacle de clausura ‘Kabaret Kontrast’, que comptarà amb la participació d’artistes que han passat pel festival i una sorpresa final.

Els grups musicals Filastine & Nova, Abarra, Sara Fontan & Hassan K, Valentina & TEP, Amas, LW2 i Tout Bleu, juntament amb l’equip de djs de Konvent posaran la música al festival.

L’alcalde d’Olvan, Sebas Prat, ha destacat la qualitat de les propostes que es podran veure al Kontrast. “És una oportunitat per gaudir de cultura de km 0 i art contemporani de primer nivell”, ha assenyalat. El batlle ha aprofitat per fer una crida al civisme en els espais on es concentraran els espectacles, especialment a la zona de la carpa, on a prop hi ha una illa de residus. “És cosa de tots que tinguem l’espai net”, ha demanat.

Les entrades per als espectacles ja estan a la venda a través del mail festival.kontrast@gmail.com i als establiments Corpus (Berga), Victòria Vins (Gironella) i Casa Enfruns (Cal Rosal).