Xavi Tomasa, bronze i marca personal al campionat de Catalunya de marató

L'atleta berguedà ha clavat el cronòmetre a les 2 hores i 29 minuts, una marca que millora en 1 minut i 16 segons la que fa un any li va servir per aconseguir l'or

El berguedà Xavi Tomasa continua comptant a base de podis les seves participacions al campionat de Catalunya de marató. Aquest diumenge passat, en la seva quarta participació consecutiva a la prova, Tomasa es va endur el bronze, i rebaixant en més d’un minut la seva millor marca. El campionat es va disputar en el marc de la 18a Marató d’Empúries, que va aplegar més d’un miler de corredors en el còmput global de totes les proves.

L’atleta berguedà va clavar el cronòmetre a les 2 hores i 29 minuts i va completar el podi, per darrere de Gerard de Antonio i Carles Montllor. De Antonio va proclamar-se campió amb una marca estratosfèrica: 2:23:18. I Montllor va endur-se la plata amb un temps de 2 hores, 27 minuts i 48 segons.

Millora la marca, any rere any

Tomasa no va poder revalidar l’or aconseguit el 2022, però sí que va ser capaç de rebaixar de manera substancial el temps que va fer aleshores: del 2:30:16 del 2022 al 2:29:00 d’aquesta edició. De fet, amb el resultat d’enguany el berguedà continua rebaixant, any rere any, els seus números al campionat: l’any 2018 va guanyar la cursa amb un temps de 2 hores, 34 minuts i 59 segons; després la pandèmia va obligar a suspendre dues edicions de la prova; el 2021, en la represa del certamen, Tomasa va ser segon, amb un temps de 2 hores, 31 minuts i 6 segons. L’any passat va rebaixar la marca 50 segons i aquesta vegada, 1 minut i 16 segons.

X