Junts per Berga estira les orelles al govern per haver deixat escapar una subvenció per a la residència municipal

El regidor de l'àrea, Ramon Camps, defensa que, si no es va demanar, va ser perquè la gestió del centre estava en procés d'assumir-se des de l'Ajuntament i aleshores el patronat "no tenia els recursos" per elaborar el projecte ni encarregar-lo

Nova estirada d’orelles al govern de Berga per deixar escapar subvencions. Aquesta vegada l’oposició ha retret a l’executiu que no hagi concorregut en la línia d’ajuts Next Generation que sí que portarà 1,75 milions d’euros a la residència de Gironella. Berga no va presentar projecte a la convocatòria i el principal grup opositor, Junts per Berga, ho veu com una oportunitat perduda.

Des del govern, el regidor de la Residència Municipal, Ramon Camps, defensa que, si no es va presentar projecte, va ser perquè aleshores el patronat “no tenia recursos” ni per fer el projecte ni per encarregar-lo. Segons Camps, en el moment que calia presentar projecte, el patronat tenia la batuta de la residència i l’Ajuntament encara no ho podia assumir directament. “Ara que ja ho tenim tot a l’Ajuntament, podrem fer servir la maquinària per fer tots aquests projectes, tenint en compte, això sí, els recursos limitats que tenim”.

El regidor de Junts Ramon Caballé va agrair les explicacions, tot i que no el van convèncer. Caballé va retreure que altres municipis havien rebut “fins a cinc milions”, que “no és la primera subvenció que es deixa escapar” i que a les instal·lacions de la Residència Sant Bernabé “els haurien anat bé els diners” per fer millores.

El regidor Camps va admetre que era “una llàstima”, que eren conscients de la línia d’ajut i l’havien estudiat, però que havien topat altre cop amb “la impotència de veure que no pots concórrer-hi per manca de recursos tècnics”.

X