L’últim debat polític del mandat al ple de Berga: un banc, una olivera i un ‘espejito de color’

L'últim ple ordinari del mandat a Berga acaba amb un debat entre govern i oposició sobre el camí seguit aquests darrers quatre anys

Curiosa manera d’acabar l’últim ple del mandat a Berga. L’oposició va aprofitar l’apartat de precs i preguntes per fer balanç del que entenen que ha fet el govern aquests quatre anys. En una de les intervencions, Junts per Berga va pregar que l’espai de dol perinatal que es va aprovar construir al cementiri la tardor del 2021 vegi la llum abans de Tots Sants i el govern va confirmar que el banc i l’olivera que s’hi instal·laran estan encarregats i arribaran en els pròxims mesos.

Uns minuts més tard, el regidor del PSC, Abel Garcia, va tornar agafar la idea del banc i l’olivera i l’acord aprovat el 2021 per retreure al govern la poca agilitat a l’hora d’executar obres. Garcia, això sí, va reconèixer que en les últimes setmanes el govern havia accelerat a nivell de bones notícies. I ho va celebrar tirant d’ironia: “Els animo a treballar, d’aquí al dia 28. No denunciaré cap inauguració ni cap ‘espejito de color’. Si va en una millora de la ciutat, endavant. Menys feina tindrem en el pròxim mandat. Tan de bo haguessin portat aquest ritme els últims quatre anys”.

Durant la conquesta d’Amèrica, Cristòfol Colom i els seus enlluernaven els natius amb miralls de colors. Els oferien com a productes d’un valor incalculable, a canvi d’or, plata i tot el que trobaven de veritable valor en el camí. Per a Garcia, el govern està adoptant aquesta postura ara que venen eleccions.

En la rèplica, l’alcalde, Ivan Sànchez, va assegurar haver quedat “descol·locat” amb el símil del mirall de color i va recalcar no tenir “cap mirall per veure si estic més guapo o no”. L’alcalde va defensar que ha intentat que “la manera de tirar endavant accions o d’interactuar amb la gent no canviï” des que es va anunciar com a alcaldable. I va concloure que, si ha estat així, demana disculpes, “com ho he fet sempre que ha fet falta”.

I així, entre rialles i ironia, es va tancar un mandat tenyit de tensió, especialment en els últims plens. D’aquí a una setmana comencen els debats. La meitat del ple actual forma part dels primers llocs de les seves candidatures. L’altra meitat, o ocupen un paper més discret, o directament deixen la política. El canvi de cadires és inevitable. El canvi de colors, o no, el marcarà el 28M.

X