El PSC presenta el seu programa a Berga amb un projecte per revitalitzar Queralt com a pilar

Els socialistes han presentat aquest cap de setmana el seu programa electoral, en un acte a l'hotel d'entitats de Berga

El PSC fixa Queralt com a pilar del seu programa electoral a Berga. Els socialistes van projectar les seves promeses en un acte a l’hotel d’entitats, dissabte a la tarda. El candidat, Abel Garcia, va explicar que imaginen Queralt “com un tot”, tenint en compte la faceta religiosa, però també el turisme, la promoció econòmica i l’esport. Per fer-ho estan treballant en una idea que han batejat com a Projecte Queralt 360.

La clau perquè la idea vegi la llum -diu Garcia- és que s’aconsegueixin recursos d’altres administracions per impulsar la zona. En aquest sentit, el candidat recorda que el santuari és considerat bé cultural d’interès local i això obre les portes per aconseguir finançament de llocs com l’Estat, la Generalitat o la Diputació. De fet, el candidat del PSC assegura que el santuari s’ha d’emmirallar amb el que ha passat a Guardiola de Berguedà, amb el monestir de Sant Llorenç. A banda, Garcia veu la concessió com una oportunitat per atraure inversions a la zona, li consta que hi ha un interès, i obre la porta a atraure inversors privats per formalitzar una gestió publicoprivada de l’espai.

El turisme i la promoció econòmica passen per aconseguir aquest finançament, mentre que les possibilitats relacionades amb l’esport i la natura passen per cuidar l’entorn i desencallar problemàtiques com la de l’escalada.

Altres propostes

Més enllà de Queralt, el PSC clama per “una ciutat més neta i segura, un millor mobiliari urbà, una ciutat per a viure-hi i conviure-hi”. També van centrar part de l’acte de presentació del programa en parlar de “la creació d’una finestra única destinada a les empreses i autònoms, amb la finalitat de donar-los prioritat a les seves demandes i gestions; i atreure noves inversions”. Els socialistes creuen que la ciutat ha de “recuperar el dinamisme econòmic i industrial” i per “recuperar l’efecte de capitalitat”.

En aquest sentit, el PSC considera primordial que s’imparteixin graus universitaris a Berga i es fixa en espais com Sant Francesc o els jutjats. Pel que fa a habitatge, el partit promet posar en marxa un programa de reforma-lloguer per a joves, per que els habitatges buits que necessitin habilitar-se siguin posats en el mercat de lloguer.

En clau més política, els socialistes asseguren que cal “una mirada llarga, allunyada del curt-termisme dels darrers mandats”. I conclouen que presenten un programa “antagonista al model de ciutat de la CUP i ERC”, els dos partits que actualment governen en coalició a l’Ajuntament.

X