Junts assegura que el 28M “va de triar el groc de la deixadesa de la CUP i ERC o el verd de l’eficiència”

El candidat, Ramon Caballé, ha centrat bona part del seu discurs central de campanya en carregar contra els partits de govern i a marcar distància respecte a la CUP i ERC. Ha estat recolzat per l'alcaldessa de Vic, Anna Erra.

Junts marca distància respecte a la CUP i ERC. El candidat, Ramon Caballé, ha aprofitat l’acte central de la campanya, aquest divendres al local del partit del carrer dels Àngels, per respondre als que asseguren que flirteja amb els partits de govern i, a la vegada, es mostra com l’única alternativa al canvi. Caballé ha centrat bona part del seu discurs en carregar contra els partits de govern i ha assegurat que la jornada electoral del 28M “va de triar el groc de la deixadesa de la CUP i ERC o el verd de l’eficiència de Junts”.

El candidat de Junts ha recriminat als partits de govern que “ni allò que van dir que complirien han complert”. També els ha retret “haver generat un dèficit de ciutat a costa de reduir el deute” i ha pronosticat que a la ciutat li costarà “molts diners” recuperar “totes les oportunitats que s’han deixat escapar en els últims anys” amb l’austeritat.

Crítiques des de Vic, també

La convidada especial de l’acte central de Junts ha estat l’encara alcaldessa de Vic, Anna Erra, que ha assegurat que, des de la distància, veu Berga com “una ciutat adormida” i “sense ambició”. Erra ha lamentat que Berga té una cadira reservada al patronat de la Universitat de Vic, però “gairebé mai ha assistit a les reunions per ocupar-la” i ha defensat que “això li ha fet perdre moltes oportunitats universitàries”.

Erra també ha encoratjat Caballé a “deixar les excuses del govern de Berga dels últims anys” i canviar-les per “visió i ambició”. I ha defensat que tots els alcaldes de Junts són “gent que s’estima els seus municipis i que treballa per generar-hi oportunitats”.

El número 3 de la llista per Berga, Ferran Aymerich, ha centrat el seu parlament en desgranar exemples que, a parer seu, posen de manifest la inacció de govern en temes clau. I ha parlat del pàrquing de l’hospital, de polítiques d’habitatge o de l’estació de busos, de la residència o de la pèrdua de subvencions, entre d’altres. I ha conclòs, aprofitant que en paral·lel la CUP també feia l’acte central: “No sé que presenten, però presentin el que presentin trobaran alguna excusa per no fer-ho”.