La CUP ensenya la futura estació de busos de Berga i assegura que tot està encaminat per alçar-la a la rasa dels Molins

Els cupaires aprofiten l'acte central de campanya per desgranar alguns dels projectes que proposen per al proper mandat, entre els quals destaca la plataforma única al carrer del Roser i la sacsejada a la zona del mercat municipal i la plaça de les Cols

L’Ajuntament de Berga ja té el projecte definitiu per a l’estació de busos de la Generalitat. Serà a la rasa dels Molins, tindrà set andanes, un edifici d’espera, taquilles, oficines, lavabos i una cafeteria, nous espais verds i un petit aparcament. Suposarà una inversió de 3,8 milions d’euros i les obres s’allargaran 13 mesos. La CUP l’ha ensenyat per primera vegada en l’acte central de campanya electoral que ha fet aquest divendres a la tarda al Pavelló de Suècia i que ha servit per desgranar les grans propostes que recull el seu programa per concórrer a les eleccions.

El regidor d’Urbanisme, Aleix Serra, ha explicat durant l’acte que està previst col·locar un semàfor a la cruïlla entre el passeig de la Pau i el Pere III, el principal punt conflictiu pel que fa a la mobilitat dels busos per la ciutat en cas de traslladar l’estació. Aquest semàfor es posarà en vermell cada vegada que hi hagi de passar un bus i farà aturar els cotxes uns segons “uns metres més enrere” perquè el bus pugui girar sense problemes. Serra ha lamentat que no s’hagi pogut enllestir aquest mandat i ho ha definit com “un fracàs general de l’administració”. Això sí, ha recordat que l’Ajuntament va triar la zona el 2019 i que els processos de la Generalitat han anat més lents del que preveien, pels imprevists tècnics que han obligat a fer modificacions al projecte inicial.

Serra també ha trencat una nova llança a favor de l’estació a la rasa dels Molins, argumentant que “està comprovat que és el lloc de Berga on més gent de la ciutat pot arribar més fàcilment a peu”. I ha afegit que s’ha fet un estudi de mobilitat que dona el vistiplau perquè es pugui tirar endavant. El regidor d’Urbanisme ha deixat clar que el projecte està encaminat, que el traspàs dels terrenys a la Generalitat perquè faci les obres “hauria de ser fàcil” i confia que tot plegat està encaminat perquè pugui veure la llum en la propera legislatura.

Una plataforma única al carrer del Roser i un solar d’aparcaments a tocar de Cal Tonillo

Una de les grans propostes que la CUP porta al programa, segons han explicat a l’acte, és la reordenació del carrer del Roser. Tenen la intenció de fer-hi una plataforma única, seguint el model que aquest mandat ja han aplicat en un tram de la ronda Moreta, amb la vorera a la mateixa alçada que la calçada per on passen els cotxes. Això farà les voreres més amples i eliminarà alguns aparcaments. Per contrarestar-ho, la CUP contempla habilitar aparcaments en un solar que hi ha a tocar de Cal Tonillo i també buscar solucions en carrers adjacents.

Al barri vell, el pal de paller del programa a nivell d’urbanisme és la zona del carrer del Balç, la plaça de les Cols i el Mercat Municipal, que, de fet, els cupaires ja portaven al programa fa quatre anys. Ara Serra ho ha pintat com una prioritat absoluta i ha parlat d’habilitar un aparcament al mercat municipal, crear pisos de lloguer assequible al carrer del Balç i dissenyar el canvi d’imatge de la plaça de les Cols. La CUP també ha avançat que volen fer un ascensor entre la ronda Moreta i la plaça Doctor Saló, en paral·lel a que se segueixi treballant per buscar ajuts que permetin fer el Museu de la Patum.

Durant l’acte, que ha presentat la berguedana Sònia Ferrer, han intervingut el candidat i actual alcalde, Ivan Sànchez, el propi Aleix Serra i la nova incorporació a la candidatura Andrea Corominas. Aquesta última -treballadora de l’hospital- ha assegurat que Berga ha de treballar per oferir al·licients per als professionals que venen a treballar a l’hospital i ha promès que lluitaran perquè la ciutat pugui acollir postgraus de l’àmbit sanitari perquè el professionals puguin dedicar-se a la docència i a la investigació mentre treballen a la ciutat.

Ivan Sànchez ha destacat altres àrees. Sobre Queralt, ha assegurat que el litigi amb Inberga Tur està “molt més a prop de resoldre’s del que pot semblar” i ha dit que, un cop s’hagi recuperat l’hostatgeria de Queralt, no hi volen un macroprojecte hoteler, sinó “recuperar l’essència d’anys enrere”, fent-hi actuacions, “un petit hotel, hostatgeria i restaurant”. Pel que fa a La Patum, l’actual alcalde ha reivindicat que està “en la bona direcció” i que en els últims anys ja s’ha aconseguit dotar-la de més finançament. També ha reivindicat la dinamització de l’espai de Sant Francesc com a pol d’exposicions amb una referència especial a la de La Patum.

L’acte ha comptat amb la interpretació de peces músicals del grup berguedà Format 3. Al final, a més, la CUP ha presentat un nou spot de campanya, inspirat en el programa de TV3 Crims.

X