Junts presumeix de candidats al Berguedà: “Les 15 llistes poden guanyar i són de gent del poble”

El partit presenta els seus alcaldables a la comarca en un acte al Pavelló de Suècia on les primeres espases no es van mossegar la llengua a l'hora de parlar de les llistes fantasma.

Junts surt a guanyar als 15 municipis del Berguedà on presenta. No hauria de ser notícia, però el partit ho llegeix així i ho va fer evident en un acte comarcal, dimarts al Pavelló de Suècia, on les primeres espases no es van mossegar la llengua a l’hora de parlar de les llistes fantasma. La presidenta comarcal de Junts, Montse Ribera, va assegurar que “les 15 llistes que presentem tenen possibilitats reals de guanyar i són llistes amb molt talent” i va concloure que les integren “gent del poble, cosa que en altres partits no passa”.

Ribera va fer la primera intervenció d’un acte que va repassar els principals objectius de cada alcaldable de Junts per al seu municipi. Salvador Juncà, de Castellar de n’Hug, va parlar de la millora de les carreteres i de la dinamització del Clot del Moro. Anna Sànchez, de Casserres, va incidir en el suport a la pagesia, les empreses i els autònoms i al projecte per renovar el pavelló. Adrià Solé, de Castellar del Riu, es va referir a la renovació del pla urbanístic, fer un aparcament a Espinalbet i donar una empenta a la zona del Pi de les Tres Branques.

També hi era Jesús Calderer, que no va esquivar el conflicte de la incineradora i va defensar que “ho vam posar a debat, la Generalitat va dir que no havia de ser i no ha estat”. Calderer va recordar que fa 50 anys a Cercs hi vivien 4.500 persones i que cal “crear serveis per atraure gent”. Els principals pals de paller que fixa per als pròxims quatre anys, si les urnes el revaliden, és un nou espai polivalent, obrir-se a la Baells i pressionar per la cessió de Sant Salvador de la Vedella.

Marc Codina, president de Junts a la Catalunya central, també va intervenir durant l’acte. M. CANTURRI

Josep Lara, alcaldable a Guardiola i president del Consell, va treure pit de les obres fetes els últims vuit anys i va afirmar que vol optar per una línia continuista. En aquest sentit, va parlar del centre d’interpretació del romànic, la posada en marxa del centre de dia, l’aplicació d’ordenances per ordenar el problema dels pisos turístics i millorar l’eficiència d’edificis municipals i l’accessibilitat en equipaments com l’Ajuntament o la llar del pensionista, instal·lant-hi ascensors.

Santi Soler, de la Pobla, va reivindicar l’esperit turístic de la vila i va prometre treballar per potenciar-la i per combinar-ho amb una aposta per la gent, per fer “que els joves no hagin de marxar fora”. Pep Algué, de Montmajor, va detallar que es planteja afrontar l’arranjament de camins, renovar el camp de futbol per fer-lo de gespa artificial, establir una programació estable de teatre durant tot l’any, estudiar la creació d’un petit polígon perquè les empreses puguin establir-se al poble i acostar-se al jovent creant una comissió de joves.

Eva Serra, de Puig-reig, va destacar el potencial de les colònies industrials, va demanar a la resta de candidats que facin xarxa per “creure’ns que som una comarca” i va prometre per Puig-reig una millora en el manteniment i neteja de carrers, polítiques per millorar l’atenció a la gent gran i una governança rigorosa i transparent.

“El programa comarcal és conèixer els carrers de cada poble”

Va tancar l’acte el candidat a Berga, Ramon Caballé, que va reivindicar que “tenim un projecte municipal i ho demostren tots aquests candidats”. I va afegir que “el millor programa comarcal és conèixer els carrers de cada poble”. Sobre Berga, Caballé va defensar que Junts diu “sí al talent, a la inversió, a la col·laboració publicoprivada, a entendre’s amb tothom, a aprovar pressupostos i a fer cessions malgrat que a vegades se’ns critiqui”. I va concloure que “s’ha eixugat el dèficit econòmic, però quant ens costarà recuperar la ciutat?”.

L’acte comarcal va acabar amb un piscolabis entre els candidats.