La CUP guanya per primer cop a Casserres: Eduard Subirana serà l’alcalde

La llista de la CUP s'imposa a Junts a les urnes i governarà amb majoria absoluta. Subirana, el nou alcalde, forma part de l'equip de govern que ha manat des del 2019, sota el paraigües d'ERC.

Casserres canvia de color: d’ERC a la CUP. La llista cupaire -amb integrants de l’actual govern dels republicans- ha estat la més votada a les eleccions. La CUP, amb Eduard Subirana al capdavant, ha recollit 540 vots, un 68,26% dels emesos, i manarà amb majoria absoluta. L’altra candidatura, de Junts i encapçalada per Anna Sánchez, ha aconseguit 233 vots i quedarà a l’oposició amb 3 de les 9 cadires del ple.

Aquests resultats arriben després d’un mandat en què ERC no ha tingut oposició. La llista del 2019 que encapçalava Josep Colillas va ser l’única que es va presentar als comicis i, per tant, va acabar ocupant les nou cadires del ple. En aquella llista, el número 2 era Eduard Subirana -que ara encapçalava la candidatura continuista, però sota el paraigües de la CUP. De fet, l’encara alcalde, Josep Colillas, també s’ha presentat a la llista de la CUP, però com a número 8, de manera que, d’entrada, no entrarà al ple, després de comandar-lo 12 anys.

X