Manel Anselmo renova alcaldia a Sant Jaume de Frontanyà, amb el seu fill de número 2

Sant Jaume de Frontanyà tampoc canvia de mans. Només s’ha presentat una candidatura a aquestes municipals i la lidera l’actual alcalde, Manel Anselmo, del PSC. El seu fill, Nil Anselmo, torna a ser el número 2 i, per tant, seguirà quatre anys més a l’Ajuntament. Qui canvia és la número 3: fins ara era Lluïsa Vilalta, de la CUP, i ara serà Maria Isabel Fornell, que completa la candidatura socialista.

Fa quatre anys, el Manel i el Nil van recollir 12 dels 21 vots emesos a Sant Jaume. 5 veïns van votar la Lluïsa i 4, el Jordi Codina, que es presentava per ERC. Aquesta vegada, tot i que el resultat estava escrit abans de l’inici de la jornada, Sant Jaume ha anat a votar: s’han emès 9 vots per a l’única llista presentada. Hi ha hagut un vot en blanc i un de nul.

“Implica que totes les garrotades van a parar al mateix”

L’actual alcalde assegura que, si s’ha tornat a presentar, “ha estat petició de la majoria de veïns”. Feia temps que veia a venir que no es presentaria ningú més perquè així li havia expressat el veïnat en converses. Sobre el que implica tenir la vara, Anselmo diu que “totes les garrotades van a parar al mateix” i “has d’estar per tot i per a tothom, i en tot moment”. En els pròxims quatre anys -diu- lluitaran per garantir que l’aigua arribi a Sant Jaume i per recuperar el restaurant que va tancar fa anys.

Pel que fa al fet de tenir al seu fill com a mà dreta, l’alcalde destaca que estigui “disposat a treballar pel poble sense rebre cap mena de retribució”. El Nil, per la seva banda, diu que “hi ha molt bona relació” amb el pare i tot va com oli en un llum. Sant Jaume és el segon poble més petit del país, només per darrere de Gisclareny, on aquest diumenge es confirma que la vara passa de pare a filla. A Sant Jaume, però, el Nil no en vol ni sentir parlar: “Encara li queda molta metxa”.

X