Els Castellers de Berga escriuen el pròleg de la setmana de Patum amb un cap de setmana frenètic

L'entitat impulsa un cap de setmana farcit d'activitats que s'enceta aquest divendres amb la Patum de les Andròmines i que culminarà amb una Diada dels Quatre Fuets de traca i mocador.

Cap de setmana frenètic dels Castellers de Berga. Els de la camisa blava portaran activitat al Cine Catalunya i al centre de la ciutat des de divendres fins a diumenge, pràcticament sense parar. Aquest divendres organitzen la Patum de les Andròmines a la plaça de les Cols. Dissabte a la tarda assagen al cine i convoquen la ja tradicional escalada de caixes, tant en format adult com infantil. I per diumenge es guarden el plat fort: una Diada dels Quatre Fuets de traca i mocador a la plaça de Sant Pere, amb els Castellers de Vilafranca, els Moixiganguers d’Igualada i els Castellers de la Vila de Gràcia com a colles convidades.

Divendres patumaire amb concert final

La jornada de divendres començarà a les 7 de la tarda, amb l’assaig de les comparses de la Patum infantil a les places del barri vell. A les 8 els Castellers de Berga faran un tast de castells al cine i un sopar popular. I a les 9 començarà la Patum de les Andròmines, a la plaça de les Cols, amb tots els infants que hi vulguin participar portant comparseria de casa.

A les 10 de la nit, amb la Patum de les Andròmines finalitzada, Joan Garriga, el cantant de la Troba Kung-Fú, farà un concert al mateix cine per tancar el primer dia d’activitat del cap de setmana.

Escalar amb caixes

Dissabte a la tarda també hi haurà activitat a la plaça de les Cols i al cine. A primera hora de la tarda, a les 4, hi haurà el ja tradicional concurs d’escalada de caixes, però en la modalitat infantil. A les sis començarà l’assaig general per a la Diada dels Quatre Fuets, a l’interior del cine. I a les 8 hi haurà la fase prèvia de l’escalada de caixes adulta. Les finals del concurs arrencaran a dos quarts d’11 de la nit, havent sopat els pinxos que oferirà l’entitat.

Castells amb algunes de les millors colles del país

El cartell de la Diada dels Quatre Fuets parla per si sol. A banda dels Castellers de Berga, també hi participaran els de Vilafranca, Igualada i la Vila de Gràcia. La colla berguedana preveu que sigui una de les actuacions de la temporada que afrontarà amb més múscul de persones i, tot i que el carro gros i la torre de 7 hauran d’esperar unes setmanes, sí que preveuen intentar alçar construccions força amples i espectaculars.

La diada arrencarà diumenge a dos quarts d’11 del matí, amb la cercavila des del cine fins a la plaça de Sant Pere. A les 11 començaran els castells, davant l’Ajuntament. Un cop acabada l’actuació, les colles tornaran al cine per fer-hi un dinar conjunt i a la tarda ho remataran amb un concert de Thug Life Band i PD Salasxic, just abans del salt dels quatre fuets.

X