La primera Patum de Lluïment del Marc fent ballar el gegant vell: “És molt especial viure-ho”

S'estrena com a geganter oficial i li ha tocat ballar el gegant vell aquest dijous al migdia

28 anys, la setmana que ve en farà 29, i la d’aquest migdia ha estat la seva primera Patum de Lluïment sota el gegant vell. El Marc Fíguls s’estrena aquest Corpus com a geganter de plantilla i això li ha obert la porta a poder fer ballar el gegant vell en una Patum de Lluïment.

És a la comparsa, tot i que no com a membre oficial, des del 2010. Per tant, tretze anys a la vora dels gegants. Fins ara havia fet alguns salts de Patum completa, a la nit, i passacarrers, però mai havia tingut l’ocasió de ballar al migdia. Hi ha 16 membres titulars, però només 8 salts de Lluïment (4 dijous i 4 més, diumenge). Això fa que cada geganter de plantilla balli Lluïment cada dos anys, i aquest cop li ha tocat al Marc. Ara haurà d’esperar fins al 2025 per tornar-hi.

Abans del ball, ha reconegut que estava especialment nerviós. Tot i haver-se fet un fart de ballar el gegant en altres escenaris, Lluïment “és una cosa especial de viure”. Explica que “tota la vida, des de petit, m’ha agradat fer ballar el gegant”. Va fer dansar els de la Patum Infantil i, més endavant, va començar a ajudar els grans. I s’hi ha quedat.

X