Jordina Serrano, nova presidenta de la unió de botiguers de Berga

Entoma el repte amb "il·lusió" però "amb una mica de respecte" perquè -diu- el seu predecessor, Xavi Orcajo, "deixa el llistó molt alt".

Relleu al capdavant de la junta de Bergacomercial. Xavi Orcajo deixa la presidència de la unió de botiguers després de quatre anys portant la batuta i Jordina Serrano, de la Floristeria l’Orquídia Art Floral, agafa el testimoni.

En declaracions a l’Aquí Berguedà, Xavi Orcajo ha recalcat que continua a la junta de l’entitat però amb una menor dedicació. Orcajo, això sí, continuarà presidint la Federació del Comerç Berguedà i és una de les incorporacions a la nova junta directiva de l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB). Dels quatre anys com a president dels botiguers, Orcajo en fa un gran balanç i destaca que s’ha duplicat el pressupost -de 50 a 100.000 euros- i s’ha passat de 120 associats a 160. “I amb una pandèmia pel mig, és difícil estar-ne més satisfets”, assegura.

La nova presidenta, Jordina Serrano, creu que “el Xavi deixa el llistó molt alt i fa una mica de respecte”, però ho entoma amb voluntat de donar continuïtat a la feina dels últims anys. “No sé si m’he ficat en un jardí, però com que soc florista suposo que ja em va bé”, ha bromejat. Serrano confia que el relleu serveixi per consolidar la bona salut dels últims anys i que, a banda, aporti “il·lusió nova”.

La nova junta combina persones que renoven càrrec i “incorporacions de valor” amb l’objectiu de representar tots els sectors comercials de la ciutat. Tot plegat es va ratificar aquest dimecres, 28 de juny, en una assemblea de socis que va servir per tancar el mandat del president sortint.

X