La doctora falsa de Berga va enganyar els seus pares i la parella: tots es pensaven que tenia el títol

Sara C. C., falsa doctora de l'Hospital de Berga. | FOTO: El Periódico de Catalunya
Sara C. C., falsa doctora de l'Hospital de Berga. | FOTO: El Periódico de Catalunya

La dona que va exercir de doctora a l’Hospital de Berga sense tenir cap títol també va enganyar la seva família. Els seus pares i la seva parella es pensaven que tenia la graduació, segons una investigació que publica avui El Periódico de Catalunya. El periodista Guillem Sánchez s’ha posat en contacte amb la seva última parella, que li ha confirmat que no tenia ni idea que la noia falsificava documentació i que, gràcies a això, aconseguia feines com a doctora.

A través d’Instagram, l’exparella de la doctora falsa ha dit que la noia “és originària d’Olot però ara viu o vivia a Torelló“. El Periódico s’ha passejat per Olot amb una foto d’ella i ningú, ni tan sols la gent de la seva generació, no la coneix de res. El diari sí que ha pogut confirmar que es diu Sara C. C., que va néixer l’any 1992, i n’ha obtingut una fotografia.

Dotze feines amb títol fals

La seva carrera falsa dins del món de la salut va començar amb feines d’infermeria o d’auxiliar d’infermeria en una clínia de cirurgia estètica del centre de Girona. Després, va passar per l’Hospital de Vic, on va treballar fugaçment el 2018, però la van fer fora al cap de deu dies perquè de seguida es van adonar que no feia bé la feina.

Sara C. C. va treballar també per a Transport Sanitari de Catalunya (TSC) a Osona, que s’ocupa gestionar les ambulàncies del SEM, i per a l’Hospital Universitari Dexeus.

Registren la casa i el cotxe

A Berga, hi va arribar a finals del 2022, i hi va treballar durant set mesos, fins que l’hospital va rebre una alerta d’instrusisme. Els companys diuen que “era molt llesta i preguntava molt”. Arran d’això, la direcció va destituir el cap de Recursos Humans, cosa que no ha fet cap dels altres centres per on va passar.

Els Mossos d’Esquadra de Berga s’han fet càrrec de la investigació. El 24 de juliol la van detenir a Vic. Han registrat el seu cotxe i el seu domicili a Torelló, i acumulen proves per demostrar que ha comès els delictes d’intrusisme, falsedat documental i usurpació d’estat civil. El jutjat de Berga que instrueix el cas l’ha deixat en llibertat amb càrrecs. El Col·legi de Metges i el Col·legi d’Infermeres s’han personat al cas com a acusació particular.

X