Així serà la piscina de Gironella l’estiu que ve

Projecte del nou edifici dels vestidors de la piscina municipal de Gironella. | FOTO: Jordi Cuní, Xavier Vancells Arquitectes SLP
Projecte del nou edifici dels vestidors de la piscina municipal de Gironella. | FOTO: Jordi Cuní, Xavier Vancells Arquitectes SLP

L’any que ve, sí. L’Ajuntament de Gironella acaba de treure a concurs les obres per fer el nou edifici dels vestidors de la piscina municipal. L’Ajuntament contempla que els treballs comencin a l’octubre, i que puguin estar llestos el maig del 2024, un any més tard del previst. El projecte es va presentar ara fa un any amb la intenció que aquest estiu ja pogués estar fet. Però s’ha retardat, i ara sí que ja comença a caminar. “La confiança és plena que ho tindrem” per a la temporada que ve, diu l’alcalde, David Font.

L’edifici actual dels vestidors i del bar, molt obsolet, s’enderrocarà, i al seu lloc, es construiran dos edificis amb el mateix estil arquitectònic, amb una estructura de fusta. Tindran una rampa al mig, que servirà d’entrada principal al recinte de les piscines.

Dos edificis: vestidors i bar-restaurant

L’edifici de l’esquerra tindrà 240 m2, i s’hi faran els vestidors, els lavabos, la sala de màquines i una cambra tècnica, on hi haurà una caldera, alimentada per les plaques solars de la teulada. També en aquest edifici, hi haurà el control d’accés a les piscines i un espai per als primers auxilis.

L’edifici de la dreta, de 129 m2, serà un bar-restaurant, amb una terrassa exterior encara més gran, amb taules que donaran a la zona de les piscines.

Pressupost de 900.000 euros

El pressupost per les obres és de gairebé 900.000 euros. Fins el 12 de setembre, les empreses interessades a fer els treballs poden presentar les seves ofertes, i s’espera que els enderrocs puguin començar el mes següent, a l’octubre, de manera que l’edifici pugui estar llest per a l’estiu que ve.

El projecte arquitectònic és de Jordi Cuní i Xavier Vancells, que ja es va encarregar, per exemple, de fer el nou edifici de l’Atlètic Terrassa d’hoquei.

L’Ajuntament contempla també guardar un espai a l’edifici dels vestidors per a triatletes, de manera que, a banda de donar servei als banyistes de l’estiu, l’equipament sigui útil també per als entrenaments d’esportistes.

L’edifici del bar-restaurant, que serà separat del dels vestidors, pot funcionar sol i, això permetria la utilització de la instal·lació encara que la piscina estigui tancada.

X