Festa Major d’Avià: cinc coses que no et pots perdre

Correfoc d'Avià, amb els diables Esclata Aglans

Després de la prèvia del cap de setmana passat, avui arrenca la Festa Major d’Avià 2023. Avià promet un “programa ambiciós“. Els actes són “per a tots els públics” i fan preveure “uns dies perfectes per trobar-nos”, segons l’alcaldessa, Patrocini Canal.

Una de les imatges més emblemàtiques de la Festa Major d’Avià és el correfoc, que organitzen divendres a la nit els diables Esclata Aglans. Però, més enllà d’això, hi ha moltes coses més que recollim a l’agenda Sortim de l’Aquí Berguedà. I aquí et presentem aquí una guia ràpida amb les 5 coses que no et pots perdre.

1. Els caps de cartell: Itaca Band

Itaca Band

El grup Itaca Band va llançar l’any passat el seu últim disc, “Mil noches y un sol“. El single “Com una bala” ja s’ha convertit en un himne i té més gairebé 800.000 reproduccions a Spotify. La gira d’aquest estiu els ha dut per tot Catalunya… i al Japó! A la Festa Major d’Avià, ningú els pot treure la categoria de caps de cartell, tot i que la llista de grups inclou molts noms interessants com Thug life Band, Besos de Perro, Red Bruts i Los Escombros.

 • Itaca Band. Dissabte, 26 d’agost. 23.30. Pista Poliesportiva.

2. Baixada d’andròmines

Baixada d'andròmines de la festa major d'Avià

Després d’uns quants anys d’absència, torna a la Festa Major d’Avià la baixada d’andròmines. Va ser l’acte més mític de la festa entre els anys 1988 i el 2000, va tornar fugaçment la dècada passada, i ara l’Ajuntament ha decidit recuperar-la després d’una consulta popular, on 36 persones van confirmar que hi participaran. L’organització aclareix que no cal ser tècnic mecànic ni enginyer per fer una andròmina: “no és una prova competitiva i tots els vehicles hi són benvinguts, des dels més rudimentaris als més elaborats”.

 • Baixada d’andròmines. Dissabte, 26 d’agost. 16.00. Cal Teuler.

3. Concert i ball amb Cafè Trio

Cafè Trio

Dissabte és el dia de la joventut, amb els concerts joves i els alternatius, i diumenge és el dia familiar i dels adults, aquest any amenitzat per Cafè Trio. Una de les formacions de ball més celebrades del Berguedà actuarà a casa, amb una doble proposta: un concert per gaudir-ne asseguts, i un ball de gala, per no parar de moure’s, tot a la plaça de l’Ateneu.

 • Concert de Cafè Trio. Diumenge 27 d’agost. 19.00. Pl. Ateneu.
 • Ball de gala Cafè Trio. Diumenge 27 d’agost. 22.00. Pl. Ateneu.

4. Fira de cervesa artesana i productes d’alimentació

Cervesa artesana

És la gran novetat de la Festa Major d’Avià del 2023. Diumenge, els carrers del casc antic del poble s’ompliran de parades de menjar i beure: cerveses artesanes i productes d’alimentació. En destacaran les marques locals i comarcals, gràcies a la selecció que ha fet l’entitat local L’Horta de Cal Faneca.

Les parades s’escamparan per la plaça i el carrer del Padró i la plaça i el carrer Abat Oliba.

 • Fira de la cervesa artesana i productes d’alimentació d’Avià. Dissabte 26 d’agost. 18.00. Carrers del casc antic.
 • 5. La festa dels nens i nenes

  Ambauka

  La Festa Major d’Avià inclou una gran quantitat d’actes per a nens i nenes. Começaran divendres, amb els jocs ximples, que es faran a l’aparcament del Local Avianès. Hi haurà una cercavila de gegants i un espectacle de circ, dissabte a la tarda. Dissabte és el dia del concurs de dibuix i hi ha programat també un espectacle de titelles. I dilluns destaca l’actuació del grup musical de moda entre els més petits de Catalunya, Ambauka.

  • Jocs ximples. Divendres 25 d’agost. 10.00. Aparcament del Local Avianès.
  • Cercavila dels gegants d’Avià i Carnestoltes Band. Dissabte 25 d’agost. 18.00. Pl. Ateneu.
  • Espectacle El Circ Filixic. Divendres 25 d’agost. 19.00. Pl. Església.
  • Concurs de dibuix. Dissabte 26 d’agost. 10.00. Hotel d’Entitats.
  • Espectacle amb els titellaires d’Avià. Diumenge 26 d’agost. 12.00. Hotel d’Entitats.
  • Concert d’Ambauka. Dilluns 28 d’agost. 17.00. Sala gran de l’Ateneu.
  X