Marc Corominas i Eric Calderer, nous directors dels Pastorets de Berga

Els dos berguedans assumeixen la direcció del projecte després de quatre anys capitanejats pels germans Marginet i Corominas, que repeteix.

La Farsa engega la maquinària dels Pastorets de Berga. L’agrupació teatral, que és l’encarregada de representar-los des de fa més de cent anys, ja prepara l’edició del pròxim Nadal per portar a l’escenari del Teatre Municipal un espectacle que tindrà més papers que mai però que mantindrà l’essència de tota la vida.

La principal novetat, però, serà entre bambolines. Hi ha relleu en la direcció: aquesta vegada agafen la batuta Marc Corominas i Eric Calderer. El canvi s’ha fet després del comiat que ja va anunciar l’anterior equip de direcció la temporada passada. Era el format pels germans Marc i Francesc Marginet i el mateix Corominas, que repetirà un any més fent un pas endavant.

La Farsa explica en un comunicat que la intenció és “mantenir la mateixa línia artística i consolidar els canvis proposats l’any passat i que van assolir una molt bona nota”. Els nous directors es rodegen d’un equip de gairebé 10 persones que els donaran un cop de mà en tota la infraestructura de l’espectacle com vestuari, tramoia, comunicació i tresoreria.

Més papers que mai

La temporada 2023-2024 tindrà més papers que mai pel que fa al repartiment. En total, 58 persones representaran un dels dinou papers de l’obra de Pitarra, dels quals 28 s’estrenaran per primera vegada. La idea del nou equip de direcció és continuar oferint oportunitat al planter de joves que tenen ganes de trepitjar l’escenari i de formar part de la gran família de Pastorets. En aquesta línia, 56 joves i adolescents més participaran dels ballets de la funció fent de dimonis o pastors.

Dies de les funcions

Els Pastorets de Berga es podran veure en cinc funcions al Teatre Municipal de Berga durant les festes de Nadal. L’estrena es farà el 25 de desembre, a dos quarts de deu de la nit.

La resta de funcions es faran a la tarda i amb un canvi d’horari respecte altres temporades: el 26 de desembre, l’1, el 7 i el 14 de gener, els Pastorets seran a les 6 de la tarda. L’any passat eren a dos quarts de 6.