El cubell groc arriba a Berga: “Els carrers semblaran més nets que amb les bosses”

Els cubells que han de substituir les bosses d'escombraries ja es poden anar a buscar als punts de recollida

Recollida dels cubells multifracció al Telecentre

El cubell multifracció ja és a Berga. Segons fonts del Consell Comarcal del Berguedà, aquest matí -el primer que se’n repartien- ja se n’han entregat 209 al Telecentre i 60 al Mercat Municipal, xifra que suposa un 16,8% dels cubells que s’han de lliurar en aquesta primera fase als veïns dels Pedregals, Casampons, la Valldan, el Balcó del Berguedà i el Tossalet de les Forques.

En Josep, veí dels Pedregals, explica que “el canvi li sembla perfecte si és per anar a millor, i que els carrers semblaran més nets amb els cubells que no pas amb les bosses”. De fet, un dels objectius principals de la implementació del cubell multifracció, era eliminar les bosses d’escombraries i els ciutadans s’han mostrat a favor de la mesura presa pel Consell Comarcal. L’Antònia Hernández, viu al Tossalet de les Forques i assegura que “passar de les bosses als cubells és molt més pràctic i que la higiene dels carrers millorarà, ja que moltes vegades les bosses gotegen i provoquen molta brutícia”

Dubtes sobre el funcionament

Tot i que la majoria dels berguedans veuen el canvi amb bons ulls, alguns ciutadans tenen dubtes sobre el resultat dels bujols. El Marc és veí del Parany i no les acaba de tenir totes amb el cubell multifracció. “El temps dirà si el canvi és bo o no, trobo que el cubell és molt aparatós per la gent que viu en pisos més petits, s’ha d’anar veient com funciona”. La mida del cubell és un fet que preocupa a una certa part de la població, ja que alguns pensen que és massa gros per alguns habitatges.

La Bet viu als Pedregals i tot i que a ella l’espai que ocupa el bujol no li suposa cap problema, expressa certa preocupació per la gent que no viu en domicilis massa grans. “Criticar-ho sense haver-ho provat no tindria massa sentit, però penso que per la gent que viu en pisos petits el cubell els pot ser un inconvenient”. D’altra banda, la Bet també mostra els seus dubtes respecte a l’adaptació de la gent gran al nou sistema de reciclatge. “Em sap greu que la gent gran hagi de canviar la manera de reciclar constantment, per ells és més complicat”.

Per ara, el cubell multifracció només es farà servir en algunes zones de la ciutat, els Pedregals, Casampons, La Valldan, el Tossalet de les Forques i el Balcó del Berguedà, on la majoria d’habitatges són xalets i on els carrers són més espaiosos. Depenent del resultat de les primeres setmanes, el bujol s’implementarà més d’hora o més tard a la resta de zones de Berga.